Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Hallitusesittely 2023
Etusivu > Hallitusesittely 2023

Hallitusesittely 2023

Montako anestesiologian erikoistuvaa mahtuu hallitukseen? Onko nyt vallassa pahamaineinen lääkärisukupolvi, joka ei päivystä tai tee täyttä työaikaa? Nuori Lääkäri esittelee, millaiset ihmiset luotsaavat NLY:n toimintaa hallituksessa tänä vuonna. 

Kysymykset hallituksen jäsenille: 

 1. Kuka olet?
  2. Mitä hallitustehtävääsi kuuluu tänä vuonna?
  3. Mikä on suosikkilääkkeesi tai kirurginen instrumentti?
  4. Teetkö 100 % työaikaa? Päivystätkö? 

 

Riku Metsälä, puheenjohtaja
Twitter: @metsalariku, Instagram: @_rikume, LinkedIn: Riku Metsälä

 1. 28-vuotias tamperelainen isyyttä treenaava nuori lääkäri. Erikoistun terveydenhuoltoon ja NLY-hommien lisäksi työskentelen Pirkanmaalla soteuudistuksen parissa kehittäen perusterveydenhuoltoa. 
  Luonnossa liikkuminen maistuu monessa eri muodossa.
 2. Jatketaan siitä mihin viime vuonna päästiin ja laitetaan yhdistyksen perustaa kuntoon. Tärkeintä on turvata aktiivien ja henkilöstön hyvinvointi, jotta päästään yhdistyksen tavoitteisiin.
 3. Krailit. Taipuu moneen hommaan, pitää minkä lupaa ja on pirun sinnikkäitä. Kuten hyvä kollega. 
 4. Teen täyttä työaikaa, mutta yöpäivystys rajoittuu toistaiseksi tutin nosteluun 6kk pojalle.

 

 

Katariina Seittenranta, varapuheenjohtaja 

 1. Olen 26-vuotias turkulainen yle-erikoistuva ja mukana NLY:n hallitustoiminnassa nyt neljättä vuotta. Vapaa-ajallani vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa, käyn liikkumassa ja uppoudun suomalaisiin rikossarjoihin.  
 2. Toimin tiiviissä yhteistyössä puheenjohtajan kanssa, ja entisenä Kovan puheenjohtajana ja KPK-vastaavana tulen tukemaan yhdistyksemme toimintaa erityisesti näillä osa-alueilla. Eräs tärkeimmistä tavoitteistamme on aktiiviemme hyvinvoinnin turvaaminen, missä yhdistyksen strategisten tavoitteiden kirkastaminen ja toiminnan uudelleenfokusointi ovat avainasemassa.
 3. Idarusitsumabi
 4. Työskentelen terveyskeskuslääkärinä osa-aikaisesti 80 prosentin työajalla. Tällä hetkellä työhöni ei kuulu päivystystä.

 

 

Joel Kontiainen, edunvalvontavaliokunnan (EVA) puheenjohtaja
Twitter: @JKontiainen 

 1. Olen tamperelainen nuori lääkäri, joka päivätöissään kehittää toimivampia digipalveluita perusterveydenhuoltoon ja vapaalla harrastelee järjestötoimintaa.
 2. Olen edunvalvontavaliokunnan puheenjohtaja, eli vastaan NLY:n edunvalvonnallisen keskustelun fasilitoinnista. Lisäksi Edunvalvontavaliokunta on mukana muodostamassa NLY:n kantoja ja tekemässä lausuntoja.
 3. Parasetamolista on apu moneen vaivaan.
 4. Teen ja päivystän.

 

 

Markus Hautamäki, Koulutusvaliokunnan (KOVA) puheenjohtaja
Twitteri ja Instagram: @markushautamaki 

 1. Opintojaan viimeistelevä ja kohta valmistuva 6vsk kandi Tampereelta. Järjestöhommat kandiseuran puolella pääsivät tiensä päähän, joten harrastelu jatkuu nyt NLY:n puolella. Lisäksi harrastuksiin kuuluu golf, koripallo ja vinyylilevyjen keräily.
 2. Tänä vuonna koulutuspuolella on katseet kohdistettu etenkin erikoilääkärikoulutuksen uuteen toimenpideohjelmaan, sekä uusittavaan opinto-oppaaseen. Lisäksi seurannassa on mm Turun perusopetuksen uraohjauspilotti, sekä ELSAn käyttöönottokokemukset. Vuosi voi tietysti tuoda eteen paljon asioita myös listan ulkopuolelta.
 3. Suosikkilääke on Xarelto. Erityisesti silloin, kun se on vaihdettu kollegan toimesta Marevanin tilalle.
 4. Toistaiseksi olen keikkatöissä Valkeakosken yhteispäivystyksessä, mutta huhtikuun alusta alkaen teen TK-palveluita 100 % työajalla.

 

 

 

Mikko Airo, terveyspoliittisen valiokunnan (TERPO) puheenjohtaja
Twitter: @nurmmikko 

 1. Hallinnosta innostunut lääkäri Tampereelta. Erityisenä intohimona työn kehittäminen ammattilaiselle kestävämmäksi. Josko tuohon pyrkisi nyt uudessa toimessa Hämeenkyrön ja Ikaalisten avopalveluiden ylilääkärinä.
 2. Tuoda näkemystä myös järjestötoiminnan ulkopuolelta. Mutta erityisesti hyvinvointialueiden toiminnan aloittaminen ja niihin vaikutusväylien löytäminen fokuksena.
 3. Rikkaneula toimii hyvin tarkoitukseensa, mutta käy myös fidget-leluna.
 4. 100 prosenttisella mennään. Ainakin toistaiseksi työ tuntunut melko päivystämiseltä vaikkei sitä nimellisesti olekaan.

 

 

Krista Korja, Koulutuspaikkakysely- eli KPK-vastaava 

 1. Olen Tampereelta valmistunut anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri. Viimeistelen juuri keskussairaalapalveluita Jyväskylässä ja paluumuutan Tampereelle kesän aikana. Harrastan järjestötoiminnan ohella monenmoista urheilua, musiikkia, ruoanlaittoa ja hapanjuurileivontaa.
 2. Koulutuspaikkakysely palaa tauolta, joten ohjelmassa on kyselyn toteuttaminen yhdessä tiimin kanssa!
 3. Esketamiini tai Propofoli, riippuen potilaan tilanteesta.
 4. 100 % työaika ja päivystän, paljon.

 

 

 

 

Maria Lagus, Koulutuspaikkakysely- eli KPK-vastaava 

 1. Olen 25 v. ja valmistun nyt keväällä Tampereelta. Olen viime aikoina hurahtanut kiipeilyyn ja lisäksi harrastan musiikkia. Pääinstrumenttina toimii oma suu, mutta monia muitakin kotoa löytyy.
 2. Opettelen tänä vuonna koulutuspaikkakyselyn saloja kokeneempien tekijöiden rinnalla, jotta jatkossakin pystytään sen avulla toteuttamaan laadukasta edunvalvontaa. 
 3. Hydrokortisoni 1 % voide, käy moneen eikä tarvitse kirjottaa reseptiä
 4. Valmistumisen jälkeen alkaa 100 % työaika pääasiallisesti koululääketieteen ja neuvolatoiminnan parissa. Välttelen siis päivystystä ainakin elokuuhun asti, jonka jälkeen vuorossa perusterkkaa.

 

 

 

Sara Kaartinen, Tutkimusryhmän johtaja
Twitter ja Instagram: @sarakkeessa  

 1. Sportti-nörtti järjestönarkkari, pienen pojan äiti, fysiatrian evl, LT.
 2. Koulutuspaikkakyselyyn liittyvien syväreiden ohjaamista, artikkeleiden valmistelua ja viisivuotiskatsauksen jatkotyöstöä.
 3. Ibuprofeeni omassa käytössä, töissä hyvin sopiva Triptyl on mainio.
 4. Teen 80 % erikoistuva lääkärinä ja satunnaisesti päivystyksiä yleislääkärinä.

 

 

 

 

 

Lauri Heiskanen, taloudenhoitaja
Instagram: @laurihei 

 1. Akuuttilääketieteeseen erikoistuva, joka on tehnyt syrjähypyn anestesialle. Periaatteessa savolais-norjalainen, mutta MyHeritagen mukaan 100 % suomalainen. Unelmoin omasta ulkoporealtaasta hot tub -follikuliitin ja ison sähkölaskun uhalla. 
 2. Kyylään kuiteista, mitä porukka tykkää syödä etäkokouksissa ja ammennan niistä inspiraatiota omaan elämääni. Hyväksyn laskuja, valvon ettei budjetti ylity ja pidän saarnan mahdollisille tuhlarihenkilöille.
 3. S-ketamiini
 4. 100 % työaika ja päivystän paljon

 

 

Nea Välimäki, viestintä
Twitter ja Instagram: @neavalimaki 

 1. Rokki-iän ohittanut yle-erikoistuva, jonka majoitus löytyy Helsingistä, mutta virkatyöt sijaitsevat suomen Sherwoodissa. Vapaalla innostaa hyvä ruoka ja (hömppä)kirjallisuus.
 2. Hallituksen senioriosastoa edustavana koen tehtäväkseni mm. huutelun. Viestinnän osalta on aika valmistella kapulan siirtoa eteenpäin sekä valmistautua jo seuraavaan vaalikierrokseen. Nettisivu-uudistuskin tuossa tekeillä.
 3. Amlodipiini <3
 4. En todellakaan, 70 % ja huvin vuoksi päivystelyä kylkeen satunnaisesti.

 

 

 

 

Lauri Husa, kansainväliset asiat 

 1. Kansainvälisesti orientoitunut anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri. Retkeilyn ja poikkeusolojen lääketiede sekä kaikenlainen hyvä yhdessä tekeminen ovat myös lähellä sydäntä.
 2. Yhteistyön syventäminen Euroopan nuorten lääkärien yhdistyksen sekä pohjoismaiden nuorten lääkärien yhteistyöverkoston kanssa sekä kansainvälisten mahdollisuuksien tuominen askeleen lähemmäs jäsenistöä.
 3. Sermin takaa olen kuullut kirurgisesta instrumentista nimeltä “vehje”. Tämä tuntuu taipuvan hyvin moneen, sillä välillä leikkaavat, välillä polttavat ja välillä tekevät esim. suolisaumoja. Varsin monikäyttöinen instrumentti siis ymmärtääkseni.
 4. Sekä että. Eli 100 % työaika ja päivystykset päälle.

 

 

Mikael Mauno, hallituksen sihteeri 

 1. Anestesiaan erikoistuva lääkäri Helsingistä.
 2. Esityslistojen ja pöytäkirjojen laatiminen hallituksen ja valtuuskunnan kokouksiin.
 3. Propofoli
 4. Teen 100 % työaikaa ja päivystän 2-5 kertaa kuukaudessa.

 

 

 

 

 

Elisa Jääskeläinen, NuoriLääkäriPäivien vastuuhenkilö 

 1. Viimeisen vuoden kandi, joka hurahti järjestötoimintaan patologisesti heti opintojen alkupuolella. Kiipeilevä joogi, luonnossa ja ihmisten ympäröimänä viihtyvä seikkailija.
 2. Timanttisen koulutustapahtuman järjestämistä huipun tiimin kanssa!
 3. Metsässä kävely
 4. Molempiin vastaan erästä kuuluisuutta siteeraten: “mä oon joskus kokeillu sitä, se ei ollu mun juttu”.

 

 

 

 

Rebekka Laitinen, vuosijuhlavastaava
Instagram: @milkarebekka 

 1. Olen 2021 Turusta valmistunut melko tuore kirurgian erikoistuva lääkäri. Sijaintini vaihtelee tiheään Helsingin, Turun ja Vaasan välillä.  Hienoa olisi, jos pystyisin myös panostamaan tutkimukseen. Vapaa-ajalla autossa istumisen lisäksi tykkään nähdä kavereita, urheilla ja kuunnella podcasteja.
 2. Olen vastuussa NLY:n ensi syksyn vuosijuhlien järjestämisestä.
 3. Omat kädet, vaikeampi saada vahinkoa aikaan.
 4. Teen ja päivystän.

 

 

 

 

Lassi Karppi, paikallisosastovastaava
Instagram ja TikTok: @lassikar  

 1. Olen 27-vuotias, 5. vuoden lääketieteen kandi Kuopiosta. Vapaa-ajalla rakastan kokkailua ja puuhailla sitä sun tätä järjestöhommien parissa. Lemppariresepti lähikuukausilta: vegaaninen palak paneer tofulla!
 2. NLYn paikallistoiminnan herättelyä koronan jäljiltä! Paljon siis pöhinää paikallistoimijoiden kanssa ja tapahtumien suunnittelua. Lisäksi toimin yhteyshenkilönä paikallisosastojen ja hallituksen välillä.
 3. Erästä erikoistuvaa lainatakseni: “kirpin” eli kirurginen pinsetti.
 4. 100 % opiskelija.