Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Koulutuspaikkakysely > Mikä Koulutuspaikkakysely?

Mikä Koulutuspaikkakysely?

Koulutuspaikkakysely on ammatillisessa jatkokoulutuksessa lääkärien koulutusolosuhteita kartoittava tutkimus. Kyselyllä kartoitetaan erikoislääkärikoulutusta ja yleislääketieteen erityiskoulutusta (YEK) suorittavien lääkärien saamaa koulutusta ja ohjausta sekä yleisemmin työoloja ja työn kuormittavuutta nykyisessä koulutuspaikassa.

Nuorten Lääkärien Yhdistys toteutti Koulutuspaikkakyselyn ensimmäistä kertaa syksyllä 2017. Vuosina 2018-2021 ja vuonna 2023 kysely toteutettiin yhteistyössä Suomen Lääkäriliiton kanssa. Vastaajamäärä on kasvanut jatkuvasti ollen jo lähes 1800 syksyllä 2023. Tavoitteena on edelleen kasvattaa vastaajamäärää ja saada nuorten lääkärien ääni kuuluviin! Kysely toteutetaan joka toinen vuosi. Seuraavan kerran kyselyyn pääsee vastaamaan vuonna 2025.

Vuoden 2023 Koulutuspaikkakyselyn tulokset

Mistä löytyvät viiden tähden koulutuspaikat? ⁠Entä yhden?
Miten koulutus toteutuu?
Miten erikoistuvat voivat?⁠⁠

Katso tulokset täällä

Miksi tällaista tarvitaan?

Tutkimus

Mikäli sinulla on kiinnostusta päästä kaivautumaan kyselydataan tai haluaisit tehdä erikoislääkärikoulutukseen liittyvää tutkimusta, niin voit ottaa yhteyttä NLY tutkimusryhmän johtajaan sara.kaartinen@nly.fi. Mikäli muita ideoita tai ehdotuksia kyselyn sisällön tai toteutuksen suhteen, niin ota yhteyttä koulutuspaikkakyselyvastaaviin koulutuspaikkakysely@nly.fi.

Kysyttävää tuloksista?

Ole yhteydessä:

  • NLY:n puheenjohtaja Riku Metsälä, puh. 040 967 7393 tai
  • NLY:n Koulutuspaikkakyselyvastaavat Rita Kortelainen ja Maria Lagus koulutuspaikkakysely@nly.fi