Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Koulutuspaikkakysely > Mikä Koulutuspaikkakysely?

Mikä Koulutuspaikkakysely?

Koulutuspaikkakysely on suomalaisten erikoistuvien lääkärien koulutusolosuhteita kartoittava tutkimus. Kyselyllä kartoitetaan erikoistuvien lääkäreiden saamaa koulutusta ja ohjausta sekä yleisemin työoloja ja työn kuormittavuutta nykyisessä koulutuspaikassa. Nuorten Lääkärien Yhdistys toteutti Koulutuspaikkakyselyn ensimmäistä kertaa syksyllä 2017. Vuosina 2018-2021 kysely toteutettiin yhteistyössä Suomen Lääkäriliiton kanssa ja vastaajamäärä on kasvanut jatkuvasti ollen jo lähes 1600 syksyllä 2021. Tavoitteena on edelleen kasvattaa vastaajamäärää ja saada nuorten lääkärien ääni kuuluviin!

Koulutuspaikkakyselyn tulokset 2023

Löydät viimeisimmät tulokset täältä!

Kysyttävää tuloksista?

Ole yhteydessä koulutuspaikkakyselyvastaaviin koulutuspaikkakysely@nly.fi tai NLY:n puheenjohtaja Riku Metsälään, puh. 040 967 7393 tai riku.metsala@nly.fi.

Miksi tällaista tarvitaan?

Sekä lääkäreiden perus- että erikoistumiskoulutus on arvioinnin ja uudistuksen kohteena. Lisäksi sote-uudistus vaikuttaa sekä suoraan että välillisesti koulutuksessa olevien lääkäreiden asemaan. Systemaattista tietoa erikoistumiskoulutuksen laadusta eri koulutuspaikoissa ei kuitenkaan ole kerätty. Tämä tieto auttaisi nuorten lääkärien koulutuksen kehittämisessä ja edunvalvonnassa muuttuvassa toimintaympäristössä.

Tulosten pohjalta on tarkoitus nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluuun palvelujärjestelmän rooli kouluttajana, kehittää erikoislääkärikoulutusta ja tehdä edunvalvontaa parempien koulutus- ja työolojen puolesta.

Suositeltavuuslistaus terveydenhuollon työnantajista motivoi työpaikkoja kiinnittämään huomiota työoloihin ja kannustaa sisäisiin rakentaviin uudistuksiin.

Tutkimus

Mikäli sinulla on kiinnostusta päästä kaivautumaan kyselydataan tai haluaisit tehdä erikoislääkärikoulutukseen liittyvää tutkimusta, niin voit ottaa yhteyttä NLY tutkimusryhmän johtajaan sara.kaartinen@nly.fi. Mikäli muita ideoita tai ehdotuksia kyselyn sisällön tai toteutuksen suhteen, niin ota yhteyttä koulutuspaikkakyselyvastaaviin koulutuspaikkakysely@nly.fi.

Kysyttävää tuloksista?

Ole yhteydessä: