Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Tapahtumat ja koulutukset

Tapahtumat ja koulutukset

Keskitymme erikoistuvien lääkärien edunvalvontaan. Kaiken tekemisemme tavoitteena on parantaa lääkärien arkea ja siten varmistaa Suomeen paras mahdollinen terveydenhuoltojärjestelmä. Toimimme kollegiaalisuuden, asiantuntijuuden ja ennakkoluulottomuuden puolesta.

Tapahtumakalenteri

Näytä kalenteri

Nuoren lääkärin vastaanotolla: lapsipotilas

13.3. klo 16:00 - 20:00
Tervetuloa NLY:n ja Orionin järjestämään hybridikoulutukseen keskiviikkona 13.3.2024. Koulutuspa...

Save the date: NuoriLääkäriPäivät 10.-11.10.2024

Lue lisää

Edunvalvonnan toimijat

Nuorten Lääkärien Yhdistyksen mielipiteen päättää NLY:n valtuuskunta, johon kuuluu 40 vaaleilla valittua nuorta lääkäriä. Hallitus soveltaa valtuuskunnan päätöksiä käytäntöön ja ratkaisee NLY:n kannan yksittäisessä tilanteessa.

Käytännön edunvalvontatyötä NLY:ssä tekevät edunvalvontavaliokunta, terveyspoliittinen valiokunta ja koulutusvaliokunta.

Edunvalvontavaliokunta

Edunvalvontavaliokunta (EVA) seuraa lääkärisopimuksen neuvotteluita ja ottaa kantaa muun muassa palkkaukseen, työaikalainsäädäntöön ja päivystysmääräyksiin.

Terveyspoliittinen valiokunta

Terveyspoliittinen valiokunta (TerPo) seuraa terveyspolitiikkaa ja ottaa kantaa sote-järjestelmän muutoksiin sekä yleiseen terveyspolitiikkaan.

Koulutusvaliokunta

Koulutusvaliokunta (Kova) seuraa lääkäreihin liittyvää koulutuspolitiikkaa ja ottaa kantaa muun muassa erikoislääkärikoulutukseen, koulutusmääriin ja täydennyskoulutukseen liittyviin kysymyksiin.

Paikallinen koulutustoiminta

NLY:n paikallisosastot järjestävät runsasta koulutustoimintaa ympäri vuoden. Kesäaikaan toiminnassa painottuu yhteinen rentoutuminen ja kollegoihin tutustuminen.

Ajankohtaisen tiedon oman paikkakuntasi koulutuksista löydät oman paikallisosastosi sivuilta. Kätevimmin pysyt ajan tasalla liittymällä paikallisosaston FB-ryhmään tai sähköpostilistalle (klikkaa tästä!).

NLY mukana Lääkäripäivillä

NLY on perinteisesti ollut mukana Helsingin Lääkäri-tapahtumassa sekä Lääkäritorilla että osallistumalla päivien ohjelmaan.
Uutena avauksena NLY on tarjonnut koulutusohjelmaa myös muille Lääkäripäiville.
Lopulliset ohjelmat varmistuvat vuoden mittaan.
Tervetuloa mukaan!

Yleislääkäripäivät

NLY:n jäsenenä olet oikeutettu osallistumaan Yleislääkäripäiville. NLY on mukana myös Yleislääkäripäivien ohjelman suunnittelussa.