Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Nuoren lääkärin mökkiolympialaiset
Etusivu > Nuoren lääkärin mökkiolympialaiset

Nuoren lääkärin mökkiolympialaiset

Mökkeily on parasta lomatekemistä. Joskus mökillä kuitenkin iskee tylsä hetki, ja mikäpä silloin parempaa kuin muistella lääkärin arkea riemukkaiden mökkiolympialaisten muodossa.

 

Äitiysneuvolan aamupäivä

Kangaskassiin piilotetaan erilaisia esineitä ja kukin kilpailija yrittää vuorollaan pussin ulkopuolelta tunnustelemalla arvioida, mikä esine pussissa mahtaa lymytä. Lisäpiste, jos arvioi oikein esineen painon ja sen, miten päin esine pussissa sijaitsee.

 

ICD-10-taulu

Korvaa tikkataulun numerot valitsemillasi ICD-koodeilla ja määritä potilaallesi diagnoosi. NL:n suosituksia diagnoosivaihtoehdoiksi:
J00, J02.9, J06.9, K30, L30.9, M25.5, M79.6, R53, R69, F99, Z00.8, Z20.9, Z71.2

 

Saikkumölkky

Määritä perinteistä mölkkyä heittämällä edellä mainitun potilaan sairausloman pituus.

 

Päivystäjän lounastauko

Kilpailkaa siitä, kuka tekee nopeiten selvää banaanista, proteiinipatukasta ja energiajuomasta samalla kun pitää korvallaan (mahdollisimman vanhaa) nokialaista.

 

Eläkelausunto akuuttiajalla

Etene pussijuoksemalla mahdollisimman pitkä matka 10 sekunnissa. Pisimmän matkan edenneen lausunto hyväksytään. Lopuista lausunnoista on joko unohtunut lausunnon tekijän allekirjoitus tai lausunto on hukkunut matkalla. Etenemistyyli on vapaa. Pussina voi hyödyntää esimerkiksi jätesäkkiä kuten lehden päätoimittaja oheisessa kuvassa. Jos haluat lisähaastetta, voit simuloida tilannetta, jossa potilastietojärjestelmä on kaatunut, ja tehdä suorituksen silmät sidottuina.

 

Lähete erikoissairaanhoitoon*

*valitse tähän omalla alueellasi pahiten ruuhkautunut erikoisala, esim. psykiatria

Askartele pahvista levy, jonka keskelle leikataan tennispallon kokoinen reikä. Kilpailijat yrittävät vuorollaan heittää tennispallon läpi reiästä. Jos joku onnistuu, hän voittaa olympialaiset saman tien. Jos käytössä ei ole pahvilevyä ja/tai tennispalloa, voit korvata tämän lajin bumerangin heitolla.

 

Potilaan kotiutus

Joukkuelaji. Potilas (jota tässä simuloi kananmuna) kirjataan ulos erikoissairaanhoidosta siten, että yksi joukkueen jäsen on selällään maassa jumppakuminauha pingotettuna jalkojen väliin (ks. kuva). Toinen joukkueen jäsen linkoaa kuminauhaa käyttämällä kananmunan kentälle, jossa perusterveydenhuolto (joukkueen kolmas jäsen) ottaa kopin. Joukkue, joka saa kananmunan lingottua ehjänä pisimmälle, saa pisteen. Jos haluatte simuloida tilannetta, jossa käytössä on Apotti, kilpaileva joukkue saa lisäksi kehittää linkoamiseen erityisiä sääntöjä, joiden noudattaminen edellyttää ensin perehtymistä 200-sivuiseen ohjekirjaan.

 

Välineet hukassa

Tehtävänäsi on kantaa 5 litraa vettä ämpäristä toiseen. Tarkoitukseen suunnitellut apuvälineet on piilotettu toiselle puolelle mökkikuntaa. Saat valita, etsitkö apuvälineet vai käytätkö mieluummin vaihtoehtoisia keinoja (yksi vinkki kuvassa, myös muita hyviä keinoja testattu). Nopeiten suoriutunut voittaa.

 

Potilaan haastattelu

Rikkinänen puhelin (joukkuelaji): Ota potilaalta esitiedot niin, että ne käyvät ensin vähintään viiden joukkuetoverin kautta. Parhaiten oikeaan osunut joukkue voittaa.

 

Seniorin konsultointi

Toistakaa edellinen niin, että jonon viimeinen lähettää takaisin hoito-ohjeet. Parhaat hoito-ohjeet perille saattanut joukkue voittaa.

 

Elämäntapainterventio

Toteuta kaverille elämäntapainterventio mökkiviikonlopun aikana (esim. vaihda saunakaljat alkoholittomiin, ks. juomavinkit toisaalla tässä lehdestä). Lisäpisteitä saat, jos saat kaverin parantamaan tapansa samalla, kun makaat itse sohvalla juomassa olutta ja syömässä sipsiä.

 

Etupäivystäjän kotimatka

Perinteinen tukkihumala, tässä kilpailussa pelaaja asettaa otsansa kepin toiseen päähän niin, että toinen pää on maassa. Tässä asennossa pyöritään esimerkiksi 15-20 kierrosta kepin ympäri, minkä jälkeen juostaan maaliin. Simuloi tunnelmaa sairaalan ulko-ovella 24 tunnin päivystyksen jälkeen.

 

Teksti ja kuvat: Minna Lehtisalo, Mea Ylä-Soininmäki-Pyöriä

Avainsanat: