Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Päätoimittajalta: Työpaikka – maksalaatikolla vai ilman?
Etusivu > Päätoimittajalta: Työpaikka – maksalaatikolla vai ilman?

Päätoimittajalta: Työpaikka – maksalaatikolla vai ilman?

Moni kurssikaverini on viime aikoina työskennellyt terveysasemalla, jonka ruokalasta saa poikkeuksellisen hyvää lounasta. Ravintolatasoista, kuulemma. 

Kehujen perusteella olen tulkinnut ruoan olevan kollegojen mielestä terveysaseman ensisijainen rekrytointivaltti. Välillä puhutaan seniorituesta, moniammatillisesta tiimityöstä tai potilastietojärjestelmistä, mutta keskustelu palaa nopeasti takaisin lasagneen ja ranskalaiseen sipulikeittoon. Huomaan pohtivani, voiko niinkin vähäpätöiseltä vaikuttava tekijä olla riittävä houkutin työnhakijalle. 

Sopivan erikoistumis- tai työpaikan etsiminen voi olla nuorelle lääkärille haastavaa. Työpaikoista ei aina ole luotettavaa tai ajankohtaista tietoa saatavilla. Onneksi on esimerkiksi Koulutuspaikkakysely, jonka tuloksista saa vihiämiten muut ovat työpaikassa viihtyneet. 

Kysymys on, millä kriteereillä työpaikkaa ylipäänsä kannattaisi hakea

Vastaus ei ole kaikille sama. Omien prioriteettien hahmottamista helpottamaan NLY:ssä on tänä keväänä luotu Valitse viisaasti koulutuspaikkasi -lista, josta voi lukea lisää tämän lehden sivuiltaListan avulla voi pohtia, mitkä kriteerit ovat itselle tärkeitä, ja käyttää niitä ohjenuorana, kun etsii työpaikkaa. 

Työpaikka on harvemmin peruuttamaton valinta, etenkään eri sijoituksissa kiertävällä nuorella lääkärilläMuutaman kuukauden seisoo vaikka päällään, lohdutamme toisiamme, jos pärjääminen uudessa työpaikassa jännittää. 

Parin kuukauden pätkätkin voivat kuitenkin käydä voimille. Siksi valintaan kannattaa käyttää aikaa, oli prioriteettilistan kärjessä sitten lyhyt työmatka, toimipaikkakoulutuksen määrä tai hyvä lounas.

 

Minna Lehtisalo
Lääketieteen lisensiaatti, päätoimittaja
paatoimittaja@nly.fi