Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Tärkeää asiaa ja viiden tähden jumppaliikkeitä
Etusivu > Tärkeää asiaa ja viiden tähden jumppaliikkeitä

Tärkeää asiaa ja viiden tähden jumppaliikkeitä

Nuorten Lääkärien Yhdistyksen valtuuskunta kokoontui vuosittaiseen kevätkokoukseensa Tuohilammelle Vihtiin 21.-22.5. Paikalla oli kolmisenkymmentä aktiivia ja etänä kokousta täydensi vielä kymmenkunta osallistujaa. Kyseinen kokous oli kolmas tämän valtuuskuntakauden kokous, ja toinen joka järjestettiin hybridimallisena ensimmäisen täysin etänä järjestetyn kokouksen jälkeen. Käsittelyssä oli sääntömääräisten asioiden, eli toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen lisäksi Koulutuspaikkakyselyn tulevaisuus, joka herätti runsaasti keskustelua ja päätöksiä aina äänestykseen saakka. Jatkossa Koulutuspaikkakysely, eli tuttavallisemmin KPK, tullaan julkaisemaan joka toinen vuosi, seuraavan kerran siis keväällä 2023. Syksyllä 2022 syvennytään jo kerätyn tiedon tarkempaan analysointiin. Tiedotamme tästä lisää jatkossa. Syksyn valtuuskuntaan mennessä hallitus valmistelee tarkemmin suunnitelmia Koulutuspaikkakyselyn tulevaisuutta koskien.

Valtuuskunnan työpajatyöskentelyssä syvennyttiin talouden, viestinnän ja työnjaon suuntaviivoihin tulevaisuudelle. Valtuuskunta katsoo, että NLY:n sijoitustoiminnan tuottoja voitaisiin käyttää enemmän projektiluontoisesti NLY:n jäsenistöä palvelevaan toimintaan. Viestintää pyritään kehittämään entisestään mm. lisäämällä henkilökuvia ja miettimällä uudelleen työnjakoa.

Kuulimme myös Edunvalvontavaliokunnan puheenjohtajan Joel Kontiaisen katsauksen tämänhetkiseen neuvottelutilanteeseen, joka on erittäin hankala. Puheenjohtajan katsauksessa käytiin läpi hallituksen alkuvuoden toimintaa. Puheenjohtaja Riku Metsälä kuvasi, miten muutamassa kuukaudessa on tapahtunut isoja henkilövaihdoksia, maailmantilanteen muuttumista, lakkoja ja vaikea neuvottelutilanne.

NLY:n toiminta on kuitenkin jatkunut ja työ paremman nuoren lääkärin arjen eteen jatkuu.

Pitkää kokouspäivää kevensi illalla Lääkäriliiton professiojaoksen puheenjohtaja Sara Kaartisen pitämä ulkojumppa viiden tähden liikkeineen, erinomainen illallinen Nuorlääkärimarssiin päättyen sekä tietenkin karaoke. Sunnuntaina jatkettiin vielä kokoustamista aamupäivän verran. Oli ilo tavata jälleen viisaita kollegoita eri erikoisaloilta ja uravaiheista aina kandeista erikoislääkäreihin sekä kuulla erilaisia näkökulmia asioihin. Keskustelu oli vilkasta ja puheenjohtajan otsaryppyjen ajoittaisesta syvenemisestä huolimatta maaliin päästiin. Suurin ilo oli päästä käymään näitä tärkeitä keskusteluja kasvotusten. Seuraava valtuuskunnan kokous järjestetään 18.-20.11.2022 ja sinne toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi kaikki valtuuskunnan varsinaiset jäsenet ja varajäsenet, hallitus sekä sen tarkkailijat. Sitä ennen käynnistyy Koulutuspaikkakyselyn strategiatyöryhmä, johon valtuuskuntalaisiakin otetaan mukaan. Nuori Lääkäri elää ja voi hyvin!

 

Laura Seppälä
NLY:n valtuuskunnan puheenjohtaja

Kuva: Ella Ihlberg