Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Hae erikoistuvien edustajaksi Euroopan erikoislääkäriyhdistyksen erikoisalajaoksiin
Etusivu > Hae erikoistuvien edustajaksi Euroopan erikoislääkäriyhdistyksen erikoisalajaoksiin

Hae erikoistuvien edustajaksi Euroopan erikoislääkäriyhdistyksen erikoisalajaoksiin

EJD:n (European Junior Doctors) eli Euroopan Nuorten Lääkärien yleiskokouksen yhteydessä 3.-4.5.2024 valitaan jälleen erikoistuvien lääkärien edustajia UEMS:n (European Union of Medical Specialists) erikoisalakohtaisiin alajaoksiin. Kyseessä on Euroopan laajuinen järjestö, joka edustaa erikoisaloja EU:n ja Euroopan alueella. Jokaisessa erikoisalajaoksessa on myös paikka alan erikoistuvalle lääkärille. Suomesta on ollut joitakin edustajia ko.jaoksissa ja edustuspaikat ovat hyvä väylä päästä osallistumaan omaan erikoisalaan liittyviin ajankohtaisiin asioihin Euroopan tasolla. Kokouksia on joitakin vuodessa ja Lääkäriliitolta on mahdollista hakea näihin matka-avustusta (lisätietoa täällä).

Virallinen haku on auki ja hakemusten lähettäminen tapahtuu EJD:n sivujen kautta. Virallinen hakulomake löytyy täältä ja haettavissa olevat edusajapaikat löytyvät täältä. Yleisesti hakuprosessista EJD:n englanninkielisiltä sivuilta.

Hakijalla tulee olla voimassaoleva erikoistumisoikeus hakemalleen erikoisalalle ja lisäksi hakijan tulee olla myös Lääkäriliiton jäsen. Syy tähän on, että Lääkäriliitto on virallisesti EJD:n jäsenjärjestö Suomen osalta. Edustajat valitaan EJD:n (European Junior Doctors) kevätkokouksessa 3.-4.5.2024. Hakemusten tulee olla perillä ennen EJD:n kevätkokouksen alkua.

Hakuohjeet valmiiksi pähkinänkuoressa:

1) Tutustu haettaviin paikkoihin ja hakulomakkeeseen osoitteessa https://www.juniordoctors.eu/uems-representatives.

2) Hae Lääkäriliiton puoltoa hakemuksellesi sähköpostitse mahdollisimman pikaisesti Mervi Kattelukselta (mervi.kattelus@laakariliitto.fi). Laita sähköpostiin muutama virke englanniksi osaamisestasi sekä motivaatiostasi hakea edustajaksi. Tähän kelpaavat hyvin samat perustelut kuin EJD:n sivuilta löytyvään hakemuslomakkeeseenkin eli päällekkäistä työtä ei tarvita. Huom! Tähän voi mennä viikko.

3) Kun sinulla on puoltokirje täytä EJD:n hakemuslomake https://www.juniordoctors.eu/uems-representatives eli sama linkki kuin kohdassa 1) ja liitä tähän puoltokirje.

4) Henkilövalinnat tehdään EJD:n kevätkokouksessa 3.-4.5.24 ja valittuihin ollaan yhteydessä tämän jälkeen.

EJD:n puolelta hakemusten tulee olla perillä ennen 1.5.24. Lääkäriliiton puoleen kannattaa olla sen vuoksi hyvissä ajoin yhteydessä puoltokirjettä varten.

Lisätietoja:

Mikäli kiinnostuit, mutta jokin asia jäi askarruttamaan, voit olla yhteydessä NLY:n kansainvälisistä asioista vastaavaan Olli Koivukankaaseen sähköpostititse olli.koivukangas@nly.fi