Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Hallitus 2022
Etusivu > Hallitus 2022

Hallitus 2022

Keiden aamiaiseen kuuluu olennaisena osana vauvansoseet, kuka lähtisi klovniperformanssin mukaan kiertämään maailmaa ja kenestä olisi voinut tulla lennonjohtaja? Nuori Lääkäri selvitti, millaiset tyypit luotsaavat NLY:n toimintaa hallituksessa 2022.

Kysyimme hallituksen jäseniltä:

 1. Kuka olet?
 2. Mitä hallitustehtävässäsi on odotettavissa vuonna 2022?
 3. Mitä syöt aamiaiseksi, ja selittääkö erikoisalasi tai työnkuvasi aamiaistottumuksesi (tai toisin päin)?
 4. Jos et olisi opiskellut lääketiedettä, mitä tekisit?

 

Puhetta johtavat

 

 

 

Riku Metsälä, puheenjohtaja
Tampere
Twitter: @MetsalaRiku, Instagram: _rikume, Facebook: Riku Metsälä

 1. 27 v ulkoilmasta nauttiva nuori lääkäri. Avosairaanhoidon parissa työskentelevä sotekehittäjä sen, mitä järjestöhommilta ehtii. Ehdottomasti koiraihminen.
 2. Vaalivuoden jälkeistä pitkäjänteistä toiminnan suunnittelua ja sen vakauttamista. Ammattimaistunut organisaatiomme vaatii peliliikkeitä tuottaakseen mahdollisimman paljon hyötyä nuorille kollegoille.
 3. Leipä ja/tai rahka sekä vähintään kuppi kahvia, maidolla. Nyt terveydenhuollon erikoistujana ehtii syödä aamun etäkokousten aikana 😉
 4. Otaniemeen olisin jämähtänyt ja jotain insinöörishommia maailman pelastamiseksi

 

Lotta-Maria Oksanen, varapuheenjohtaja
Espoo
Twitter: @OksanenLotta

 1. Nyt kai voi jo sanoa, että olen yksi hallituksen “seniorijäsenistä”, työskennellen kolmatta kautta varapuheenjohtajana. Voisin väittää olevani melko tyypillinen ruuhkavuosia elävä espoolaistunut lääkäri, ja erikoistun tällä hetkellä foniatriaan ja korva-, nenä-, kurkkutauteihin HUSissa. Koronapandemian myötä kliiniset työt ovat hetkeksi osittain väistäneet ja olen tehnyt tiiviisti tutkimustyötä SARS-CoV-2 viruksen parissa. Nyt viimeistelen väitöskirjaa samalla, kun elämässä on alkamassa uusi vaihe perheenlisäyksen myötä.
 2. Tänä vuonna keskeisiä teemoja ovat pitkään jatkuneissa poikkeavissa oloissa hyvän ja tasapainoisen arjen löytäminen myös Nuorten Lääkärien Yhdistyksen aktiiviseen toimintaan. Olennaista on myös vahvan edunvalvontatyön jatkaminen, jossa odotamme mielenkiinnolla työehtosopimusneuvotteluja ja hyvinvointialueiden ensiaskelia. Tavoitteenamme on tukea paikallistoimintaa entistä paremmin. 
 3. Syön valitettavan harvoin aamiaista, mikä lienee paha tapa :D. Etätöissä olen ehtinyt syödä aamiaiseksi usein puolet siitä, mitä mieheni minulle valmistaa – ennen en ehtinyt sitäkään, sillä ruoka maistuu usein vasta sairaalan lounasaikaan. 
 4. Jos en olisi opiskellut lääketiedettä, olisin varmaankin päätynyt ensisijaisesti musiikin pariin. Lukiossa luin hyvin laajasti eri aineita, enkä oikein ollut varma, mitä minusta tulee isona. Hyvänä vaihtoehtona olisi ollut TKK, myös historia ja maailmanpolitiikka kiehtoivat kovasti lukioaikoina.

 

Valiokuntien luotsaajat

 

 

 

Joel Kontiainen, Edunvalvontavaliokunnan puheenjohtaja
Tampere
Twitter: @JKontiainen

 1. Olen tamperelainen viime vuonna valmistunut lisensiaatti. NLY-touhujen lisäksi harrastan hallintotieteiden opiskelua ja urheilua eri muodoissa.
 2. Kevättä värittää erityisesti työehtosopimusneuvottelut, lisäksi aina tulee esiin epäkohtia ja ongelmia, joihin NLY:n pitää reagoida.
 3. Rahkaa ja mysliä. Lähden töihin kello 6.35, minkä vuoksi aamiainen syödään yleensä vauhdilla. Eli sikäli selittää, kyllä.
 4. Olisin toimittaja tai yhteiskuntatieteilijä.

 

Henri Viitanen, Terveyspoliittisen valiokunnan puheenjohtaja

 1. Monitieteellinen hallitusjäsen, joka ottaa kantaa laajalla skaalalla. 
 2. (Nuorten) Lääkäreiden näkemysten pitämistä esillä terveyspolitiikan osa-alueilla yhteistyössä muiden valiokuntapuheenjohtajien kanssa.
 3. Kahvi ja leipä / Cappuccino ja Croissant
 4. Jalkapallovalmentaja

 

 

Katariina Kökkö, koulutusvaliokunnan puheenjohtaja
Turku
@kkkkata

 1. Olen keväällä 2021 valmistunut turkulainen nuori lääkäri. Tällä hetkellä suoritan YEK-jaksoa Salon terveyskeskuksessa ja seuraavaksi olen aikeissa suunnata geriatrian erikoisalan pariin. Intohimojani ovat lääkärikoulutuksen ja etenkin nuorten lääkärien ammatillisen kasvamisen tukimuotojen kehittäminen. Vapaa-aikani kuluukin pitkälti näiden teemojen äärellä sekä tulevan aviopuolison ja ystävien seurasta nauttien.
 2. Koulutusvaliokunnassa seurataan aiempien vuosien tapaan koulutusuudistuksen etenemistä herkeämättä: keväällä 2022 järjestetään ensimmäistä kertaa erikoislääkärikoulutuksen täydennyshaku ja sähköinen seurantajärjestelmä ELSA pilotoidaan. Myös nuorten lääkärien uraohjaus, täydennyskoulutuksen vaikuttavuus, johtamiskoulutus sekä koulutus uusilla hyvinvointialueilla puhututtavat.
 3. Lähes aina pelkkä pikaisesti paahdettu ja voideltu kauraleipä kalkkunaleikkeleen kera. Usein leipä pääsee vielä paperiin kääräistynä autoon pelkääjän paikalle ja kiehautettu teevesi jää koskemattomana keittimeen. Selitys piillee nykyisessä kolmen vartin työmatkassa.
 4. Olisin luokanopettaja!

 

Koulutuspaikkojen laadunvalvojat

 

Krista Korja, Koulutuspaikkakysely- eli KPK-vastaava
Jyväskylä

 1. Olen Tampereelta muutama vuosi takaperin valmistunut anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri. Harrastan järjestötoiminnan ohella monenmoista urheilua kauden mukaan, musiikkia, ruoanlaittoa sekä hapanjuurileivontaa. Nautin luonnossa liikkumisesta sekä itseni kiusaamisesta erinäisillä haasteilla.
 2. Koulutuspaikkakysely on toteutettu jo viitenä vuonna, joten tavoitteena on varmistaa kyselyn kehityksen jatkuminen ja kymmenvuotisstrategian toteutuminen. Keväällä toteutamme yhdessä KPK-työryhmän kanssa tulosanalyysejä ja suunnittelemme uutta kyselyä.
 3. Kahvia ja jotain nopeaa tai aamurapsalle mukaan otettavaa. Työaamuina ei ole liikaa aikaa keskittyä aamupaloihin, joten nopea ja ravitseva on hyvä.
 4. Olisin opiskellut kiropraktikoksi ja toimisin Suomessa tai ulkomailla.

 

Mimosa Uoti, Koulutuspaikkakysely- eli KPK-vastaava
Hirvensalo, Turku
Instagram: @drmimosa, LinkedIn: Mimosa Uoti

 1. Olen 32-vuotias turkulaistunut paljasjalkainen forssalainen. Viime vuoden aikana olen löytänyt järjestötoimintaan kunnolla mukaan valiokuntatyön kautta, ja tämä vuosi on täynnä uusia mielenkiintoisia haasteita. Tällä hetkellä innostun terveyskeskustyön kehittämisestä uudessa pestissä johtavan lääkärin sijaisena ja toivon jatkossa voivani vaikuttaa nuorten lääkärien viihtymiseen myös terveyskeskustyössä. Korona-aikana olen palautunut omassa poreltaassa loikoillen, puutarhaa hoitaen sekä talvella ja kesällä luonnossa liikkuen. 
 2. KPK-kyselyn tuottamista suunnitellaan toteutettavaksi erilaisella ohjelmistoalustalla. Kyselyn viestintää kehitetään edelleen, jotta tavoitetaan jatkossa paremmin niin erikoistuvat kuin kouluttajat ja koulutuspaikkojen vastuuhenkilöt.
 3. Maitokahvin ja luonnonjogurttia myslillä, marjoilla sekä hunajalla.
 4. Olisin toivottavasti lapsuuden haaveammatissani meteorologina.

 

Sara Kaartinen, Tutkimusryhmän johtaja
Helsinki
Twitter & Instagram: @sarakkeessa

 1. Sporttinörtti fysiatrian erikoistuva, jolla on sammumaton palo lääkärikoulutuksen kehittämiseen. Vuonna 2022 uusina rooleina äitiys ja Lääkäriliiton hallituksen jäsenyys.
 2. Koulutuspaikkakyselystä on tarkoitus saada julkaistua tutkimustietoa niin kansainvälisessä kuin kansallisessa julkaisussa, mahdollisesti hyödyntäen viiden vuoden pitkittäisaineistoa.
 3. Tavallisin aamupala on kaurapuuro erilaisin variaatioin, viikonloppuisin banaanilettuja. Hyvä perusta on keskeinen niin kuntoutuksessa kuin arkipäivässä, väliin tarvitaan lepoa ja vaihtelua 😀
 4. Työskentelisin ehkä liikunta-alalla tai pitäisin omaa kahvilaa.

 

Kosmopoliitti

 

 

 

Lauri Husa, kansainväliset asiat
Helsinki/Kotka

 1. Helsingistä lähtöisin oleva monenlaisesta kiinnostunut anestesia- ja tehohoitoerikoistuva. Urheilu, luonnossa liikkuminen, matkustaminen ja yhdessä tekeminen innostavat. Töiden ja vaihto-ohjelmien kautta olen päässyt myös asumaan useammassa eri maassa.
 2. Euroopan nuorten lääkärien kevätkokous Suomessa nyt kuluvana keväänä. Kansainvälisten asioiden ja mahdollisuuksien tuomista enemmän jäsenistön suuntaan.
 3. Puuro ja työpaikan Juhla Mokka. Toistaiseksi ovat tulleet hyvin toimeen työnkuvan kanssa.
 4. Lentäisin lentokonetta tai tekisin ilmastotutkimusta eri puolilla maailmaa. Ehkä.

 

Kirstunvartija

 

 

Matias Posa, taloudenhoitaja
Helsinki

 1. Olen alkujaan kotkalainen, nyttemmin Helsinkiin muuttanut, 25-vuotias 5. vuosikurssin kandi. Kiinnostuksen kohteina talous, koripallo, keittiöfilosofointi, kuntosalilla käyminen ja järjestötoiminta.
 2. Jo viime vuonna käynnistetty merkittävä varainhoidon uudistus on tarkoitus saattaa maaliin. Tämän myötä myös varainhoitostrategiaa ja budjettia on työstettävä huolella. Talouspuolen rutiinien ohella koitan tukea muuta hallitusta yhdistyksen muissa projekteissa!
 3. Puuroa ja raejuustoa, joskus jää aamiainen myös välistä. Mielestäni opiskelijuus selittää kuivahkoa aamiaisvalintaa hyvin.
 4. Pelaisin divarikoripalloa ja myisin henkeni pitimiksi liittymiä kotkalaisessa Prismassa.

 

Viestinviejät

 

 

Nea Välimäki, viestintävastaava
Helsinki
Instagram & Twitter: @neavalimaki, LinkedIn: Nea Välimäki 

 1. Kyseessä on 27-vuotias yleislääketieteeseen erikoistuva yhdistystoiminta-addikti. Virkatyöt löytyvät Keravan terveyskeskuksesta, mutta kevät-kesän ajan minut voi tavata akuuttireunoilta Peijaksesta. Vapaa-ajalla innostavat hyvä ruoka ja kokkaaminen sekä kirjojen lukeminen.
 2. Edessä on tuttuja juttuja Koulutuspaikkakyselyn ja NuoriLääkäriPäivien kanssa, mutta toivottavasti myös paljon uutta. Vaalivuoden jäljiltä vapautuu aikaa sekä resursseja kehittää viestintää eteenpäin ja pääsemme tekemään hommia paremmin suunnitellusti, jolloin vapautuu toimintaa myös ns. reagoivalle viestinnälle enemmän. Viestintätiimi kasvaa kokonaisella projektivastaavalla, mistä olen hyvin innoissani!
 3. Aamupalani on lasi vettä kotona ja työpaikalla kahvia (kaura)maidolla. Jos on huutava nälkä, niin jonkinmoinen energiapatukka saattaa löytää tiensä mahaani. Tottumukset liittyvät lähinnä siihen, että nousen sängystä noin 7min ennen töihin lähtöä, ennemmin kuin yleislääketieteeseen.
 4. Olisin todennäköisesti kemiantekniikan dippainssi. Vietin niiden opintojen parissa aikanaan oikein innostavan vuoden ennen lääkistä.

 

Roosa Kolehmainen, viestinnän projektivastaava
Oulu
Instagram: @captaincaro, Facebook: Roosa Karoliina

 1. Olen utelias ja vauhdikas nuorisolainen alun perin Joensuusta, tällä hetkellä vaikutan Oulussa. Nykyään jo oppinut syömään aamupalaa ja nauttimaan aikaisin nukkumaan menemisestä. Virkaiältäni viidennen vuoden kandi.
 2. Suunnitelmat yhdistyksen brändin, erityisesti visuaalisuuden freesauksesta ovat hyvässä vauhdissa viestinnän tiimin kanssa. Viestintä kokonaisuudessaan tulee olemaan rautaisen joukon käsissä tänä vuonna.
 3. Kuten jo aiemmin mainitsin, aamupala hiipi takaisin repertuaariin, kun löysin tarpeeksi nopean helpon ja hyvän aamupalan. Täydellinen aamupala on siis vauvanruoka, eli Semperin Frukt Gröt med pärön & banan (valmistusaika 1min)! Jos oikein villiksi heittäytyy, niin mukaan voi laittaa vähän smoothieta. Jos tulee paha kiire aamulla, niin jääkaapissa on siltä varalta niitä lasten pusseissa myytäviä smoothiepuuroja automatkalle(valmistusaika 3sec). Tosin kesätyöpaikalla oli kanttiini, josta sai aamuisin aina buffetaamiaisen, joka sisälsi tuoreita porkkanasämpylöitä, kananmunia, puuroa ja jogurttia, mikä oli aika mieletöntä noin 3-4 eurolla (haku+syöminen aamun paperikierron ohessa noin 20min). Tämän perusteella voisin yhteenvetää, että erikoisalasta huolimatta tulen löytämään sopivan aamupalan jatkossakin riippumatta arjen kiireellisyydestä tai kiireettömyydestä. Sunnuntaisin meillä on monesti vohvelipäivä, ja se on maailman paras rauhallisen loma-aamun aloitus.
 4. Saattaisin perustaa oman konditorian, jossa olisi hapanjuurituotteita ja erilaisia leivoksia. Hapanjuuriura kulkikin varsin erinomaisesti pandemian alussa, kunnes my dear Lemu Aaltonen homehtui unohduttuaan kesähelteillä keittiönpöydälle kuplimaan. Tosipuheessa voisin tykätä erinomaisesti myös markkinointi- ja myyntityöstä, ja kauppatieteellinen olisikin varmaan ollut toinen vaihtoehto, jos en olisi tätä halunnutkaan. Mutta leipominen on mahtavin meditaatiokeino, joten siihen kuitenkin päädyn tämän vastauksen suhteen. 

 

Seremoniamestarit

 

Lauri Heiskanen, NuoriLääkäriPäivien vastuuhenkilö
Rovaniemi
Instagram: laurihei  

 1. Akuuttilääketieteeseen erikoistuva, anestesian suuntaan flirttaileva, savolais-norjalaisiin juuriin perustuva. Pidän (kauko)matkailusta ja hyvästä ruoasta. Unelmoin omasta ulkoporealtaasta.
 2. Pääsemme vihdoin ja viimein kokoontumaan NuoriLääkäriPäiville ihan livenä. Luvassa on timantttista koulutusta ja sosiaalista ohjelmaa!
 3. Yleensä en syö aamiaista, koska kiire ja nälkäkään ei ole. Jos syön, otan ehkä smoothien tai omenan. Yleisin vaihtoehto on hedelmä tai patukka mukaan työpaikalle, jossa juon myös sen kahvinkin. Molemmilla A-erikoisaloilla tuppaa olemaan välillä kiire, joten ehkä se on tarttunut myös tuonne aamiaispöytään.
 4. Olisin lennonjohtaja tai lentokoneinsinööri

 

Elisa Jääskeläinen, NuoriLääkäriPäivien ohjelmaryhmän vetäjä
Tampere  

 1. Viimeisen vuoden kandi, joka hurahti järjestötoimintaan patologisesti heti opintojen alkupuolella. Kiipeilevä joogi, luonnossa ja ihmisten ympäröimänä viihtyvä seikkailija.
 2. Timanttisen ohjelman koostamista turbulenttisten tapahtumarajoitusten ravistelemana.
 3. Itse tehty smoothie ja hummusleipä. Kandin budjetti selittänee kauppavalinnan (Lidl, paras hummus btw).
 4. Olisin mukana maailmaa kiertävässä klovniperformanssissa, samoilisin luonnossa tai opiskelisin jotain yhteiskunnan ilmiöitä tutkivaa.

Yhteishengen vaalija

 

 

 

 

 

 

Rebekka Laitinen, paikallisosastovastaava
Helsinki
Instagram: @milkarebekka, Twitter: @rebekkalaitinen 

 1. Olen valmistunut viime keväänä Turun yliopistosta ja nykyisin suoritan YEK:n terveyskeskusvaihetta Helsingissä. Suunnitelmissani tälle vuodelle on aloittaa kirurgian erikoistuminen ja tutustua paremmin tutkimusmaailmaan. Vapaa-ajalla tykkään liikkua ulkona, kuunnella podcasteja/äänikirjoja ja nauttia elämästä kavereiden kanssa koronan sallimissa rajoissa.
 2. Tänä vuonna aiomme panostaa paikallisosastoihin erityisen paljon. Pandemia on luonnollisesti hidastanut toimintaa, mutta nyt on hyvä aika ideoida uutta. Uskon, että tehtävässäni on luvassa paljon yhteisöllistä meininkiä ja kivoja tapahtumia!
 3. Jos syön, niin valintani on kiireessä mukaan napattu banaani ja/tai vauvojen pussipuuro. Aamiaisen nautin potilaskontaktien välissä siinä vaiheessa, kun mahan murina alkaa jo käydä kiusalliseksi. Sama kaava tuntuu toistuvan kohdallani työpaikasta riippumatta.
 4. Olen entinen teekkari, joten olisin saattanut jäädä sille tielle. Jännittävämpinä vaihtoehtoina voisin kuvitella olevani äikänope tai sisustussuunnittelija.
Avainsanat: