Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Hyvinvoiva nuori lääkäri
Etusivu > Hyvinvoiva nuori lääkäri

Hyvinvoiva nuori lääkäri

Ajoittain joku kysyy, miksi järjestötoiminta vetää vuodesta toiseen puoleensa. Syy on yksinkertainen: tämä on meille järjestötoimijoille rakas harrastus. Harrastus, joka koukuttaa vuodesta toiseen. Liittää aina vain tiiviimmin yhteen onnistumisten sekä yhdessä vietettyjen tuntien lisääntyessä.

Nuorten Lääkärien Yhdistys on vuosien varrella muuttunut yhä vaikutusvaltaisemmaksi yhteisöksi, jonka riveissä työskentely on myös täten huomattavasti antoisampaa. Vastuu seuraa toki perässä. Lähdin luotsaamaan tätä laivaa, sillä koin kasvavan organisaation myös haasteeksi itse järjestötoiminnalle ja haluan antaa panokseni sen kehittämiselle. Erityisesti pandemian aikana ilo ja onnistumiset ovat olleet taka-alalla ainaisten peruuntumisten, etäkokousten ja pettymysten vuoksi. Näen ympärillä muutoksen tuulet ja mahtavan porukan, joilla järjestötoiminnan palauttaminen arvoiseensa asemaan on todellakin mahdollista.

Hyvinvoiva nuori lääkäri on ollut yhdistyksen teema viestinnässä jo pitkään. Viime syksyn NuoriLääkäriPäivien ohjelma painottui tämän teeman ympärille. Työ ja sen rasittavuus ovat oman kokemukseni mukaan useimmiten esteenä nuoren lääkärin hyvinvoinnille. Jokainen meistä toki ymmärtää, että työn lisäksi hyvinvointiin vaikuttavat monet muut seikat kuten ystävät, perhe, vapaa aika ja harrastukset. Järjestötoiminta on siitä kummallista, että kohdallani se yhdistää nämä kaikki osa-alueet.

Pandemian myötä rento yhdessä tekeminen on jäänyt sivuun yhdistystoiminnassa, ja se on heijastunut myös meidän nuorten lääkärien hyvinvointiin. Kevään koittaessa kohenee Nuorten Lääkärien hyvinvointi erinäisten yhdistystoiminnan virikkeiden kautta. NLY:ssä vapaaehtoisten tulee viihtyä toiminnassa, jotta itse toiminta voi tuottaa hyvää vielä suuremmalle jäsenjoukolle. Hyvinvointi siis ruokkii hyvinvointia.

Omat avaimeni hyvinvoinnin lisäämiseksi on ollut tunnistaa ne kohdat, joihin voi tosiasiallisesti itse vaikuttaa. Lopulta vaikutusmahdollisuuksia löytyykin lähes kaikkialta ja pienin muutoksin voi saada isoja asioita aikaan. Kiireisestä arjesta huolimatta lähes kaikilla on kova halu nähdä ystäviä ja perhettä. Erilaiset tavat pitää yhteyttä löytyvät ajan kanssa ja muuttuvat esimerkiksi valmistumisen myötä. Tärkeää onkin, että jokin yhteys on ja pysyy. Ihmissuhteiden merkitystä pohtiessa ei voi väheksyä työkavereiden roolia omassa jaksamisessa.

Työyhteisöllä onkin iso merkitys, ja työ järjestössä on kuin jatkuvaa ystävien tapaamista yhteisten tavoitteiden edistämiseksi. Melko etuoikeutettua, sanoisin!

Yhdistyksen riveissä tarvitaan aina uusia, toivottavasti hyvinvoivia, nuoria lääkäreitä. Tuoreet ideat ja uudet tavat suhtautua asioihin ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan osaksi toimintaamme. Tapoja osallistua on monia ja kelkkaan pääsee pitkin vuotta. Yhdistystoimintamme yhtenä päätavoitteena onkin rakentaa parempaa tulevaisuutta seuraavalle lääkärisukupolvelle ja samalla lisätä hyvinvointia koko kollegakunnalle.

 

Riku Metsälä
Puheenjohtaja
Nuorten Lääkärien Yhdistys