Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > NLY kannattaa avoimuutta yritysyhteistyössä
Etusivu > NLY kannattaa avoimuutta yritysyhteistyössä

NLY kannattaa avoimuutta yritysyhteistyössä

Nuorten Lääkärien Yhdistys (NLY) näkee yhteistyön terveydenhuoltoalan eri toimijoiden kanssa tarpeellisena. Lääkäreiden on osallistuttava täydennyskoulutukseen jatkuvasti, jotta uusin tieto ja osaaminen saadaan nopeasti käyttöön. Työnantajien tarjoaman koulutuksen lisäksi lääketeollisuuden tuki mahdollistaa osaltaan lääkäreiden keskeytyksettömän täydennyskoulutuksen. Yhteistyö perustuu aina ammatilliseen tarpeeseen, ja sitä säätelevät lainsäädäntö sekä Lääketeollisuus ry:n eettiset ohjeet.

Lääketeollisuus ry:n jäsenyritykset ovat sitoutuneet raportoimaan taloudellisista yhteyksistään terveydenhuollon ammattilaisiin. Tiedot julkaistaan vuosittain. Tavoitteena on antaa taloudellisista yhteyksistä selkeä kuva ja luoda avointa luottamusta terveydenhuollon ammattilaisten, lääkeyritysten ja potilaiden välille. NLY kannattaa avoimuutta ja julkaisemme myös itse omat sidonnaisuutemme.

“Nuorten Lääkärien Yhdistys järjestää runsaasti erikoislääkärikoulutukseen liittyvää koulutusta. Tämä on mahdollista toteuttaa laadukkaasti yhteistyössä lääke- ja terveydenhoitoalan yritysten kanssa. Toiminnan on oltava avointa ja läpinäkyvää. Periaatteisiimme yritysyhteistyössä kuuluu, että NLY päättää aina koulutuksen aiheen, sisällön ja puhujat. Julkaisemme myös sidonnaisuutemme toimintakertomuksessa”, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Sara Launio.

NLY järjestää vuosittain koulutustilaisuuksia yhteistyössä lääketeollisuuden, yliopistojen, yksittäisten ammatinharjoittajien ja terveyspalveluita tarjoavien yritysten kanssa. Esimerkiksi NLY:n tärkein koulutustapahtuma, vuodesta 1985 järjestetty NuoriLääkäripäivät, toteutettiin vuonna 2017 yhteistyössä Mehiläinen, Pfizerin, ESSOTE:n ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kanssa. Ilman yhteistyökumppaneita tapahtumaa ei olisi mahdollista järjestää.

NLY teki vuonna 2017 yhteistyötä Orion Pharman, Bayerin, GlaxoSmithKlinen, Pfizerin, Mehiläisen sekä ESSOTE:n ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kanssa. Yhteistyössä Orion Pharman kanssa järjestetään pienryhmäkoulutuksia seitsemässä kaupungissa. Orion Pharma myös tukee NLY:n valtuuskunnan kokousten järjestämistä. GlaxoSmithKlinen kanssa toteutettiin keväällä 2017 koulutuskiertue “Nuori Lääkäri 2.0 – tietoa etsimässä”, joka oli jatkoa edelliseltä syksyltä.

 

Lisätietoja:

Marika Poutiainen
Pääsihteeri
Nuorten Lääkärien Yhdistys ry
marika.poutiainen@nly.fi
050 321969