Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > NLY:n hallitus 2021
Etusivu > NLY:n hallitus 2021

NLY:n hallitus 2021

Vuosi 2021 on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin, videoyhteydet on viritetty ja mikrofonit otettu pois mutelta. Selvitimme, keitä tänä vuonna istuu NLY:n hallituksen (etä)kokouspöydän ääressä. 

Kysyimme hallituksen jäseniltä: 

1. Kuka olet? 

2. Mitä hallitussektorillasi on odotettavissa vuonna 2021? 

3. Korona-ajan striimaussuosituksesi

Jesper Peräläpuheenjohtaja

Rovaniemi/Helsinki
Twitter @JesperPerala

  1. Olen osa-aikaisesti ilmailulääketieteen maailmassa erikoistuva lääkäri ja osa-aikaisesti NLY:n puheenjohtaja. Yhteisten asioiden hoitamisesta on tullut elämäntapa, mutta pidän myös potilastyöstä. Tällä hetkellä mahtavaa on se, että saan yhdistää nuo mielenkiinnon kohteet! 
  2. Vuotta tietysti dominoi kaikin puolin vaalit. Tänä vuonna päätetään, millaista tulevaisuutta uudelle lääkärisukupolvelle rakennetaan. NLY tarjoaa monipuolisen ja harkitun näkökulman eikä pelkää tehdä uusia avauksia vaalivuonnakaan. 
 1. Viikoittain politiikkapodeista kuuntelussa on ainakin Politbyroo ja Uutisraportti, mutta sit kun ei jaksa asiapitoista sisältöä (aika usein), niin striimailen esim. Vikingsin viimeistä kautta tai Marvelin WandaVisionia.

 

Lotta Oksanen,
varapuheenjohtaja

Espoo
Twitter @oksanenlotta

 

 1. Olen toista kautta NLY:n varapuheenjohtajana jatkava erikoistuva lääkäri (KNK ja foniatria) HUSista. Keväällä rakkaat lauluharrastukset jäivät jäähylle koronan vuoksi ja piti keksiä uutta tekemistä. Siitä tulikin sitten hieman suurempi projekti kuin alun perin ajattelin, ja tällä hetkellä olen vaihtanut erikoistumisen täysipäiväiseen tutkijan työhön ja pyrin yhdessä tutkimuskumppaneiden kanssa selvittämään ja ymmärtämään paremmin uuden koronaviruksen saloja. 
 2. Pestiin kuulunee edelleen kokouksia, kehittämistä ja kannanottoja. Odotan myös mielenkiinnolla, pääsemmekö viettämään Suomi Areena -tapahtumaa kesällä jo ihan livenä! Lisäksi jatkan NuoriLääkäriPäivien taustalla tapahtuman kehittämistä, toivottavasti pääsemme tänä vuonna juhlimaan tapahtuman 31-vuotisjuhlia! 
 3. Uutiset ovat hetkittäin niin uskomattomia (Capitol!) että Marvelin S.H.I.E.L.D tarjoaa sopivan humoristista vastapainoa, myös The Crown ja Downton Abbey maistuvat. 

 

Riku Metsälä, taloudenhoitaja

Tampere
Facebook ja LinkedIn: Riku Metsälä, Instagram: _rikumeTwitter: @MetsalaRiku

 

 1. Olen 26-vuotias uusi NLY:n hallituksen jäsen ja huhtikuussa valmistuva kollega Tampereelta. Liikun luonnossa ja harrastan monipuolisesti sen, mitä järjestötoiminnalta aikaa jää. Kotona seurana akuuttiin erikoistuva nuori lääkäri.  
 2. Päivittäistalouden lisäksi haluan antaa aikaani pitkäjänteiselle NLY:n talouden suunnittelulle. Lisäksi hallituspestiini kuuluu NuoriLääkäriPäivien suunnittelu ja toteutus. 
 3. Viihdyttävä: Jack Whitehall Matkalla isän kanssa ja hyvin äänikirjana toimiva Antti Holman Kaikki elämästä(ni)Tiedeykkösen podcasteissa mielenkiintoisia nostoja muilta tieteen aloilta.
   

Sonja Aukee,
Edunvalvontavaliokunnan (EVA) puheenjohtaja

Espoo (5/2021 alkaen Keski-Suomen Ateena eli Jypinkylä eli Jyväskylä) 

 1. Paremman työkulttuurin puolustaja ja radiologiaan erikoistuva, joka kehittää ajatuksiaan kahden pienen koiran kanssa metsälenkeillä ja kasvattaa kehonpainoa ristiinkuntoilussa eli crossfitissa. 
 2. NLYn työehtosopimusneuvottelutavoitteiden muodostaminen vuodelle 2022.
  Päivystyksen pyörittelyä.
  Edunvalvonnallisen viestinnän tason nostamista. 
 3. Frendien koko tuotanto.

 

Sara Kaartinen,
Koulutusvaliokunnan 
(KOVA)
puheenjohtaja

Helsinki
Twitter ja Instagram @sarakkeessa

 1. Olen sportti-nörtti tutkijalääkäri ja lääkäriopettaja, jolla on erityistä paloa lääkärikoulutuksen kehittämiseen. Yhdistystoimintaa on tullut harrastettua vuosia, mutta vapaa-ajalla viehättää myös seikkailut luonnossa ja kotikeittiössä. 
 2. Koulutusvaliokunnassa keskitetään paukut erikoislääkärikoulutuksen uudistukseen: keväällä kommentoidaan valintamenettelyn kehittämistarpeita, mielenkiinnolla seurataan sähköisen lokikirjan valmistumista ja pyritään vauhdittamaan osaamisperustaisuuden rantautumista. Vaikutetaan valtakunnallisesti yhtenäisten käytäntöjen ja paremman tiedottamisen puolesta. 
 3. Netflixissä The Crown, Spotifyssa Uutisraportti-podcast

 

Henri Viitanen,
Terveyspoliittisen valiokunnan (TERPO)
puheenjohtaja

 

 1. Monitieteellinen hallitusjäsen, joka ottaa kantaa laajalla skaalalla. 
 2. Sote-uudistusta, vaaliasiaa, linjapaperia, kansainvälisyyttä sekä Suomi Areenaa. 
 3. Mikä tahansa itseään kehittävä tai hetken hengähdystauon suova sisältö. 

 

 

Vili Pehkonen,
paikallisosastovastaava

Tampere/Hämeenlinna
Instagram: @Hardyyardy

 1. Olen Riiasta vajaa pari vuotta sitten valmistunut lääkäri ja olen aloittamassa sisätautien erikoistumista, vaikkakaan en ole vielä varma, onko minusta oikean elämän Dr. Houseksi. Vapaa-ajallani tykkään nostella raskaita esineitä punttisalilla, lukea tietokirjallisuutta hyvän viskin kera ja nähdä maailmaa. 
 2. Hyödyntää viime vuonna pakolla opittujen etämahdollisuuksien kirjoa paikallisosastotoiminnoissa ja toivoa, että pandemiatilanne rauhoittuisi tarpeeksi edes osittaiseen paluuseen ”vanhaan normaaliin”, jotta paikallistoimintaa voisi tulevaisuudessakin jatkaa kasvotusten, vaikka turvavälien päästäkin. 
 3. Myönnän olevani vanhanaikainen, sillä siirryin suoratoistopalveluiden käyttäjäksi vasta 2019 enkä ole eläessäni kuunnellut äänikirjaa. Podcasteista kuuntelen #rahapodia, Duodecim-lehden podcasteja ja Podiatria. Kirjasuositukseni on Hans Roslingin Faktojen maailma -kirja, jonka positiivinen perspektiivi sopii kaikille maailmankatsojille etenkin koronan runtelemassa maailmassa.

 

Nea Välimäki, viestintä

Helsinki
Instagram ja Twitter: neavalimaki

 1. 26-vuotias juurilleen Helsinkiin Tampereelta palannut terkkatyöläinen. Suunnitelmissa erikoistua yleislääketieteeseen ja seuraavaksi hakea kokemusta päihde- ja psykiatriapalveluiden puolelta nyt vuoden terkkatyöskentelyn jälkeen. Vapaa-ajalla innostavat hyvät kirjat ja Netflix – sekä toki järjestötoiminta, joka piti koronavuonna onnellisen kiireisenä. 
 2. Merkittävin työ tapahtuu tänä vuonna strategisella tasolla: tarkoitus on kehittää viestintää suunnitelmallisemmaksi ja tehokkaammaksi. Toiveena on tavoittaa niin jäsenet kuin sidosryhmät ja vaikuttajatehot paremmin. Lisäksi vahvasti mukana on jäsenviestintä vaalien suhteen. Paljon on tehtävää! 
 3. Striimauksen sijaan vahva suositus kirjastoille: varaus ja nouto on ainakin pääkaupunkiseudulla toiminut näppärästi! Kyllä siinä fyysisessä kirjassa on vain jotain maagista.

 

Sarah Schober,
kansainväliset asiat/International affairs

Kangasala
Instagram: @dieschober

 1. Olen erikoistuva lastenkirurgi Tampereelta – itse asiassa olen kotoisin Itävallasta. Neljän vuoden aikana Suomessa olen viihtynyt hyvin, minun perheelleni muutto oli kyllä positiivinen asia. Vapaa-ajalla luen paljon ja harjoitan hienomotoriikkaani neulomisen parissa. 
 2. Koronaviruksen takia European Junior Doctors iso kokous Helsingissä ei viime vuonna onnistunut, toivottavasti tämä on mahdollista tänä vuonna. Ulkomaalaisille lääkärille olen kirjottanut auttavan kirjan, jonka julkaisu on edelleen vireillä. Muuten haluaisin fokusoida nuorten ulkomaalaisten lääkäreiden neuvontaan. 
 3. Twiv – This Week in Virology (erityisesti nyt korona-ajan)
  Dan Carlin’s Hardcore History (mikäli olet historiafriikki niin kuin minä)
  Annie Mac’s Mini Mix (lyhyitä tekno ja dnbbiisejä, kun väsymys iskee)
  Handmaid’s Tale (mutta hey – lue kirja ensin!) 

Lauri Heiskanen,
NuoriLääkäriPäivien
ohjelmaryhmän vetäjä

Rovaniemi
Instagram: laurihei

 1. Akuuttilääketieteeseen erikoistuva kolmekymppinen savolaisilla juurilla. Pidän (kauko)matkailusta ja hyvästä ruoasta. Unelmoin omasta ulkoporealtaasta. 
 2. Jännitetään, järjestetäänkö NuoriLääkäriPäivät livenä vai etänä. 
 3. Emergency Medicine Cases -podcast
  The Mandalorian, Disney +
  Radio Sodoma, YLE Areena

 

Joel Kontiainenvaalivastaava

Tampere
Twitter: @JKontiainen

 1. Olen 27-vuotias tamperelainen tänä keväänä valmistuva kandi. Lisäksi olen hallintotieteiden fuksi. 
 2. Vaalivastaavan tehtävissä pääsisällön muodostavat NLY:n, Lääkäriliiton ja Duodecimin vaalit, joihin valmistautumisesta vastaan. Tavoitteena on saada valtuuskuntiin mahdollisimman hyvä edustavuus! 
 3. Politbyroo on yhteiskunnasta kiinnostuneen kansalaisen ykköspodcast!

 

 

Roosa Kolehmainen,
hallituksen sihteeri, vaaliprojektityöntekijä

Oulu
Instagram: @captaincaro

 

 1. Olen neljännen vuoden kandi Perämeren El Doradosta. Kotipäädyssä vaikutan killan hallituksessa sekä kurssiemäntänä. Vapaa-aikani saan kulumaan sujuvasti pallopelien, voimailun, päiväunien ja leipomisvimmojen parissa. 
 2. Tänä vuonna on iso vaalivuosi, tiedossa on siis paljon vaaliviestintää ja pöytäkirjojen naputtelua. 😇 Lisäksi ohessa kaikkea mukavaa pientä puuhaa kuten nettisivujuttuja ja kollegoiden koirille juttelua kokouksissa. 
 3. Modernista perheestä, Brooklyn 99:sta ja Archerista tuli juuri uudet kaudet Netflixiin!

 

Uusien tekijöiden lisäksi hallitukseen kuuluu tällä kertaa myös kaksi aivan uutta pestiäKoulutuspaikkakysely- eli KPK-vastaavan ja NLY:n tutkimusryhmän johtajan tehtävät, joissa ovat aloittaneet Katariina Kökkö ja Enni Sanmark. Kysyimme heiltä 

1. keitä he ovat

2. mistä tehtävässä on kyse ja

3. mikä on heidän striimaussuosituksensa.

 

Katariina Kökkö,
Koulutuspaikkakysely- eli KPK-vastaava

Turku

 

 1. Olen tänä keväänä valmistuva nuori lääkäri – ja toivottavasti geriatrinalku – Turusta. Viime vuoden sain toimia NLY:ssä hallituksen sihteerinä, ja vuonna 2021 pääsen luotsaamaan Koulutuspaikkakyselyn vastuuhenkilön eli KPK-vastaavan roolissa vastaperustettua KPK-työryhmää.
  Lääkisopintojen puolivälissä uskaltauduin mukaan järjestötoimintaan. Suurimpana intohimonani on lääkärikoulutuksen ja erityisesti nuoren lääkärin ammatillisen kasvun tukemisen kehittäminen, ja siksi lähdin mukaan NLY:n koulutusvaliokunnan toimintaan kaksi vuotta sitten.
  Koulutusvaliokunnassa hyppäsin nopeasti mukaan vuoden 2018 Koulutuspaikkakyselyn data-analyyseihin, ja sittemmin tähtirivistöistä on tullut kiinteä osa vuosikelloani. Koulutuspaikkakysely on viimeisen kahden vuoden aikana kasvattanut valtavasti näkyvyyttään ja vaikuttavuuttaan, ja on ollut todella inspiroivaa päästä seuraamaan läheltä kyselyn kehitystä. 
 2. Vuonna 2020 Koulutuspaikkakysely sai oman kymmenvuotisstrategiansa, ja strategiatyön osana päätettiin perustaa erillinen KPK-työryhmä, jonka puikoissa pääsen nyt toimimaan. KPK-työryhmä vastaa kyselylomakkeen suunnittelusta sekä kyselyn tulosten koostamisesta tiiviissä yhteistyössä NLY:n valiokuntien ja uunituoreen tutkimusryhmän kanssa.
  Loka-marraskuussa 2021 alkaa jo viidennettä kertaa viiden tähden koulutuspaikkojen metsästys! Jahdissa pyrimme pitämään kynsin hampain kiinni kyselyn vastausaktiivisuuden kasvavasta trendistä. Ennen sitä on kuitenkin syytä syventyä tarkastelemaan nuorten lääkärien tämänhetkisiä koulutusoloja, ja tänä keväänä NLY tarjoaakin työnantajille mahdollisuuden tilata oman toimipaikkansa tuloksista yksilöllisen koulutuspaikka-analyysin koulutuksen kehittämisen tueksi. Tavoitteena siten on, että vuoden kuluttua entistäkin suurempi joukko nuoria lääkäreitä löytää oman koulutuspaikkansa tähtitaulukoistamme ja että yhä useampi taulukon rivi on viiden tähden koristama! 
 3. Yle Areenan ulkomaisista minisarjoista olen katsonut jo useamman lähes yhdeltä istumalta!

 

Enni Sanmark,
NLY:n tutkimusryhmän johtaja

Helsinki
Instagram: @EnniSanmark, Facebook ja LinkedIn: Enni Sanmark

 1. Olen korva-nenä-, ja kurkkutauteihin erikoistuva lääkäri, joka vuosi sitten hyppäsi hetkellisesti pois kliinisestä työstä tutkimaan COVID-19:n leviämistä. Näen tieteen tekemisen mahdollisuutena kehittää niin potilaiden hoitoa, prosesseja kuin koulutustakin. Tähän perustuu myös ajatus NLY:n tutkimusryhmän takana – meidän tulee tuntea lähtötilanne ja seurata mahdollisia interventioita. Tutkimuksen, yksittäisten kliinisten töiden ja järjestötoiminnan jälkeen jäävän vapaa-ajan käytän perheen ja ystävien kanssa nauttien ulkoilusta ja hyvistä dinnereistä. 
 2. NLY:n koulutuspaikkakysely tarjoaa mielettömän määrän tietoa suomalaisesta erikoislääkärikoulutuksesta. Jo useamman vuoden ajan on NLY:ssä käyty keskustelua siitä, pitäisikö tulokset analysoida ja julkaista myös tieteellisesti – ei vain mediassa. Varsinkin viime vuonna tämä ajatus tuotiin vahvasti esille myös koulutuspaikkojen puolelta ja tähtiluokitukselle kaivattiin vahvistusta p-arvoista ja luottamusväleistä.
  Keväällä 2020 Koulutuspaikkakyselyn 10-vuotisstrategiaa työstettäessä nousi tutkimustyö yhdeksi merkittäväksi tavoitteeksi, ja sen jälkeen ryhdyttiinkin hommiin! Tavoite on lähteä liikkeelle yhdellä väitöskirjaprojektilla sekä parilla syväriprojektilla. Kun nämä rullaavat, voimme suunnitella seuraavia etappeja. Kuitenkin ydinajatuksena on NLY:n arvomaailmaan sopiva tutkimustyö, yhdessä tekeminen ja hyvä ohjaus.
  Tutkimusryhmän tarkoituksena ei ole rajata ketään ulos vaan ennen kaikkea toimia alustana, joka mahdollistaa pieniä ja suurempia ideoita ja tuo toimintaamme vielä hieman lisää syvyyttä ja uskottavuutta. Tavoitteena on ennen kaikkea rakentaa alustaa ja ympäristöä, joka tarjoaa mahdollisuuksia tutkia, ja tutkimuksen kautta kehittää, erikoistuville tärkeitä asioita.
  Tulevalta vuodelta odotan yhdessä tekemistä ja ideoimista – sekä kuvainnollisesti että konkreettisesti. Lisäksi toivon, että niiden kuuluisien p-arvojen tuominen mukaan NLY:n keräämään dataan motivoi koulutuspaikat tekemään nuoren lääkärin arjen vielä paremmaksi. 
 3. Sidonnaisuuteni täysin myöntäen suosittelen minun ja Lassi Laitalan Podiatri-podcastia. Netflixin puolella The Queen’s Gambit teki vaikutuksen!
Avainsanat: