Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Haku valiokuntiin ja työryhmiin vuodelle 2024 nyt auki!
Etusivu > Haku valiokuntiin ja työryhmiin vuodelle 2024 nyt auki!

Haku valiokuntiin ja työryhmiin vuodelle 2024 nyt auki!

NLY:llä on kolme valiokuntaa: koulutus-, edunvalvonta- ja terveyspoliittinen valiokunta. Kaikkiin valiokuntiin valitaan 10-15 aktiivista jäsentä eri puolilta Suomea.

Edunvalvontavaliokunnassa pääset osaksi NLY:n edunvalvontatyötä sekä oppimaan työelämästä. Valiokunta käy tiivistä keskustelua edunvalvontaan liittyvistä aiheista mm. Lääkäriliiton kanssa. Esimerkiksi palkkaedunvalvonnan saralla onnistuttiin vuonna 2023 saavuttamaan merkittäviä parannuksia erikoistuvien ansiokehityksessä. Nuori Lääkäri -lehden kirjoituksilla valiokunta lisää nuorten lääkärien tietoisuutta edunvalvonnallisista aiheista ja siten edistää jokaisen taitoja huolehtia omista eduistaan.

Koulutusvaliokunnassa käsitellään nimensä mukaisesti koko lääkärin uran kattavia koulutusteemoja. Peruskoulutus, ammatillinen jatkokoulutus (eli erikoislääkärikoulutus ja YEK), tieteellinen jatkokoulutus ja täydennyskoulutus ovat valiokunnan keskeisimpiä puheenaiheita. Jäseniksi ovatkin tervetulleita kaikki kandeista erikoislääkäreihin. Erityisesti erikoislääkärikoulutuksen uudistus on puhututtanut valiokuntaa viime vuosina, ja koulutusvaliokunta onkin ollut ottamassa aktiivisesti kantaa niin ELSAa kuin hakumenettelyä kehitettäessä.

Terveyspolitiikka saattaa ensi kuulemalla vaikuttaa etäiseltä ja viralliselta, mutta ensisijaisesti kyse on kuitenkin yhteisiin asioihin vaikuttamisesta. Terveyspoliittiseen valiokuntaan kannattaa hakea, jos valtakunnan politiikka ja sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmä kiinnostavat. Terveydenhuoltojärjestelmän erilaiset ulottuvuudet ja vaikutukset niin lääkäreiden kuin potilaiden arkeen takaavat mielenkiintoisen ja alati muuttuvan aihepiirin.

Koulutuspaikkakysely-työryhmässä pääset vaikuttamaan kyselyn sisältöön sekä siihen, miten kyselytuloksia hyödynnetään yhdistyksen edunvalvontatyön osana.

NuoriLääkäriPäivien ohjelmaryhmässä saat osallistua Suomen suurimman nuorten lääkärien koulutustapahtuman rakentamiseen, ohjelman kokonaisuuden suunnitteluun sekä luentojen ja pienryhmien toteuttamistapojen ideointiin.

Kansainvälisten asioiden ryhmässä pääset verkostoitumaan eurooppalaisten ja pohjoismaisten kollegoiden kanssa sekä jakamaan tietoa terveydenhuollon kysymyksistä meillä ja muissa maissa.

Hae mukaan tämän linkin kautta viimeistään 26.11.2023. Valinnat tehdään hallituksen kokouksessa 9.12.2023, jonka jälkeen hakijoihin ollaan yhteydessä sähköpostitse.

HUOM! Hakuaikaa jatkettu, hae viimeistään keskiviikkona 29.11.2023!

Avainsanat: