Lue Viimeistä murua myöten -blogisti Saara Atulan henkilökuva täältä!
Ainekset
- 12 pyöreää perunarieskaa
- 250g leipäjuustoa (tai vegaaniseen versioon tofua)
- noin 3 rkl mangochutneya
- 200g tuorejuustoa
Pinaattitahna
- 70g tuorepinaattia
- 1 iso valkosipulikynsi
- 2 tl tomaattipyrettä
- 1 tl juustokuminansiemeniä (tai ½ tl juustokuminajauhetta)
- 1½ tl inkivääritahnaa
- ripaus suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
Retkelle tarvittavat välineet: Halsteri helpottaa leipien paistamista, sillä etäisyyttä tulesta on helpompi säädellä. Leivät voi hyvin myös paistaa nuotioritilällä.
Valmista kotona: Valmista pinaattitahna: keitä pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Kuori ja valkosipulinkynsi ja leikkaa karkeasti osiin. Soseuta pinaattitahnan ainekset keskenään.
Voitele kukin rieskapala tuorejuustolla. Levitä alle tulevalle rieskapalalle tuorejuuston päälle reilu 1 rkl pinaattitahnaa ja kanneksi tulevalle rieskalle reilu 1 tl mangochutneyta. Leikkaa leipäjuustosta palasia ja lisää ne rieskojen väliin. Nosta toinen rieskapuolisko kanneksi. Pakkaa leivät mukaan.
Retkellä: Lämmitä leivät halsterilla tai nuotioritilällä, kunnes rieskan kuori on rapeaa ja sisus lämmintä – ja leipäjuusto sitkaan venyvää.