Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Elämäsi tärkeimmät vaalit ovat vasta edessä
Etusivu > Elämäsi tärkeimmät vaalit ovat vasta edessä

Elämäsi tärkeimmät vaalit ovat vasta edessä

Huhhuh! Vaalivuoden tahti hengästyttää, ainakin ehdolla olevaa, ehkä myös jo kohderyhmää, joka on ainakin allekirjoittaneen tehokkaan viestinnän uhrina ollut jo useammassa kanavassa melkein koko vuoden. Lääkäriliiton vaalit ovat vasta takana, Duodecimin valtuuskunnan vaalit juuri oven takana eikä siinä vielä kaikki! Ehkä elämäsi tärkeimmät vaalit ovat tulossa tammikuussa 2022: aluevaalit.

Äänestys käynnistyy nopeasti joulun pyhien jälkeen. Ennakkoäänestys kotimaassa on 12.1.-18.1.2022 ja varsinainen vaalipäivä 23.1.2022.

Pitäisikö näissäkin vaaleissa jaksaa äänestää? Kyllä, ja syitä on monia.

Tietysti voit haluta olla mukana historiallisista syistä, ovathan kyseessä ensimmäiset aluevaalit – mikä jännittävä tarina kertoa kiikkustuolissa lapsenlapsille! Soteuudistusta on veivattu pari vuosikymmentä, ja nyt se on saatu maaliin. Isoin työ on kuitenkin vasta edessä, nimittäin käytännön alueellinen suunnittelu ja toteuttaminen.

Pian aloittavat aluevaltuustot saavat tehtäväkseen vastuita niin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelustrategiasta kuin hyvinvointialuestrategiastakin, muun muassa. Ei tule myöskään unohtaa hyvinvointialueiden vastuulle siirtyvää pelastustoimea, jonka kontaktipinnassa esimerkiksi päivystysalueet toimivat.

Ehkä haluat nähdä valtuustossa tutun kollegan tai muun ammattilaisen? Erityisesti ensimmäisiin valtuustoihin olisi arvokasta saada käytännön tietoa kentältä ja laaja-alaisesti eri alojen toimijoita, niin julkisesta kuin yksityisestä terveydenhuollosta. Olisi kaikkien kannalta parasta nähdä moniääninen valtuusto, jossa maallikkojen lisäksi on myös alan ammattilaisia.

Kansalaisvelvollisuuden täyttäminen tai kirkas vaikuttamistavoite – oli syy mikä tahansa, äänestäminen näissä vaaleissa on tärkeämpää kuin koskaan. Aluevaltuustojen tekemät päätökset tulevat vaikuttamaan lähes jokaisen lääkärin työhön. Ole mukana vaikuttamassa, äänestä.

P.S. Helsinkiläiset, pahoittelen, ettette pääse äänestämään näissä vaaleissa. Muistakaa kannustaa tuttuja uurnille!

 

Nimimerkki: Lääkäriehdokas