Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Mitä, jos…
Etusivu > Mitä, jos…

Mitä, jos…

Mitä, jos et saa työnohjausta? Mitä, jos sinulla ei ole konsulttia? Mitä, jos päivystät, eikä takapäivystäjä vastaa puhelimeen? Mitä, jos työnantaja ei maksa sinulle ylitöistä? Mitä, jos palkkasi on epäoikeudenmukainen? Mitä, jos et saa vapaata koulutuksiin? Mitä, jos et pääse sovituille lomille? Mitä, jos työtahtisi on kohtuuton? Mitä, jos joudut päivystämään enemmän kuin jaksat? 

Mitä, jos työpaikan paine johtaa niin suureen kiireen ja väsymyksen yhdistelmään, että teet virheen joka aikaansaa potilaallesi pysyvän vamman tai menehtymisen?

Mitä, jos joku muu miettii näitä asioita kanssasi, etkä jää huoltesi kanssa yksin?

Mitä, jos kuulut yhteisöön nimeltä nuorten lääkärien yhdistys?

Tämä on syy, miksi ammattiyhdistykset ovat olemassa. Se on myös syy, miksi nuorten lääkärien yhdistys on perustettu: Muutosvoimaksi lääkäriliiton sisälle. Se, että ammoisina vuosina seniorikollegoiden kultaamissa muistoissa on päivystetty tukka putkella pyöröovitaktiikalla, ja koulutus on vuoltu siperian metsistä hikikarpaloiden sekä kyynelten sateessa ei ole tekosyy sille, että asioita pitäisi jatkossakin tehdä huonosti.

Jokainen meistä erikoistuvista tietää, että erikoistuvien koulutus ei ole täydellistä. Aina voi parantaa. Jo pelkkä takapakin estäminen ja ajan hermolla pysyminen vaatii jatkuvaa edustusta, uudistamista ja työtä poliittisessa koneistossa. Tuon koneiston muut rattaat osaavat kyllä hyödyntää tilaisuuden, mikäli edunvalvontaorganisaation skalpellin terä tylsyy. Nyt, kun sotea, erikoistumisuudistusta sekä uutta valintamenettelyä rakennetaan on aika vaikuttaa.

Nyt on siis syy tehdä NLY:stä vahvempi, kuin se on koskaan ollut. NLY on kulkenut omaa polkuaan jo 90 vuotta, mutta levähtämiselle ei ole aikaa. Työn alla olevat uudistukset vaativat ikäisekseen nuorelta yhdistykseltämme maineensa mukaista voimaa ja vetreyttä.

Me Tampereen paikallisosastossa teemme osamme. Paikallisosastovuotenamme pyöritämme tuttua, laadukasta koulutustoimintaamme entiseen malliin. Luvassa on myös virkistävään yhdessäoloon ja verkostoitumiseen liittyviä tapahtumia. Vuoden aikana päähuomionaiheenamme ovat kuitenkin tulevat vaalit.

Tule mukaan! Ota rohkea askel uuteen rooliin.

Liity NLY:n Tampereen paikallisosaston facebook-sivuille osoitteessa: https://www.facebook.com/groups/nlytampere/

Liity sähköpostilistallemme: https://nly.fi/liittyminen-sahkopostilistalle

Kysy lisää tulevista vaaleista minulta tai muilta NLY:n aktiiveilta facebookissa tai sähköpostitse. Seuraa tiedotuskanaviamme. Maailma ei parane ilman parantajia.