Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Näin haet erikoistumaan
Etusivu > Näin haet erikoistumaan

Näin haet erikoistumaan

Ylivoimainen haaste? Ei lainkaan, kun seuraat näitä ohjeita! Huomioithan, että hakemus kaikkine liitteineen tulee olla lähetettynä 13.9. klo 15:00 mennessä.

1. Siirry Opintopolku-sivulle:  https://opintopolku.fi/wp/fi/

2. Sivun yläreunasta löytyy haku-kenttä, jonne kirjoitat: “erikoislääkäri”

3. Valitse pudotusvalikosta:  “erikoislääkäri (5-6v. uusimuotoinen)”

4. Skrollaa sivun puoliväliin, josta pääset valitsemaan haluamasi erikoislääkärikoulutuksen

 1. Valitse haluamasi ala sekä koulutuspaikka (Huom! Alat eivät ole aakkos- tai kaupunkijärjestyksessä)
 2. Klikkaa “täytä hakulomake”

5. Aloita täyttämään lomaketta:

HAKUKOHTEET

Lisää muut hakukohteet kohtaan 1, yhteensä max 3 hakukohdetta (Huom! Ensimmäiseen kohteeseen saat 2 ensisijaisuuspistettä)

HENKILÖTIEDOT/KOULUTUSTAUSTA/KIELITAITO

Täytä henkilötietosi, vastaa koulutustaustaasi – ja kielitaitoasi koskeviin kysymyksiin. Huomio, että vain HY hakukohteisiin haettaessa voit todistaa kielitaitosi halutessasi myös ruotsinkielellä.

TYÖKOKEMUS

Käytä tarvittaessa apunasi työkokemuslaskuria: https://www.oulu.fi/sites/default/files/content/Erikoistumislaskuri_opiskelijavalinta_k2019.xlsx

Muista liittää hakemukseesi palvelutodistukset, joissa maininta poissaoloista ja keskeytyksistä (vaikka keskeytyksiä ei olisi, niin pitää olla selvästi mainittuna ettei ole!)

TIETEELLINEN KOKEMUS

Tieteelliseksi kokemukseksi hyväksytään JUFO-luokitellut julkaisut (http://www.julkaisufoorumi.fi/), jotka on määritelty alla.

JUFO-luokitukseen sisältyvät julkaisukanavat:

 • Eri tieteenalojen johtavat tieteelliset julkaisukanavat, joissa tutkijat eri maista julkaisevat parhainta tutkimustaan (eli kansainväliset lehdet).

 • Kotimaiset ja ulkomaiset, suomalaisen tutkimuksen näkökulmasta keskeisimmät ja tasokkaimmat tieteellisen julkaisukanavan määritelmän täyttävät julkaisukanavat (kotimaiset laadukkaat tieteelliset julkaisut).

 • HUOM! Paikallisia kotimaisia julkaisukanavia ei voida pääsääntöisesti hyväksyä (esim. yliopistojen ja laitosten omat sarjoja)

Lisää liitteeksi hyväksytty artikkeli tai dokumentti hyväksymisestä

MOTIVAATIOKIRJE

Katso tarkka tehtävänanto hakulomakkeesta. Maksimipituus 6000 merkkiä.

Motivaatiokirjeen tarkoituksena on saada hakija pohtimaan perusteluja hakea juuri kyseiseen yliopistoon ja kyseiselle alalle sekä omaa soveltuvuuttaan aiempien kokemuksiensa, ominaisuuksiensa ja ammatillisten tavoitteidensa puitteissa. Lisäksi motivaatiokirje toimii taustatietona haastatteluille. Jokaisen hakukohteeseen tehdään oma motivaatiokirjeensä.

6. Hakemus tulee olla kaikkine liitteineen lähetettynä 13.9. klo 15:00 mennessä.

Tässä vielä check-lista tarvittavista liitteistä:

 • Mikäli sinulla on aiempi opinto-oikeus, sinulta kysytään luovutko ko opinto-oikeudesta mikäli sinut valitaan uudessa hakumenettelyssä. Nykyisten sääntöjen mukaan, lääkärillä voi olla vain yksi erikoistumispaikka kerrallaan.

 • Lääketieteen lisensiaattitutkinnon laillistamispäätös (Valvira)

 • Palvelutodistukset keskeytystiedoin terveyskeskuspalvelusta (Palvelua, josta keskeytystiedot puuttuvat, ei hyväksytä). Palvelut hyväksytään hakuajan alkamiseen asti.

 • Palvelutodistukset keskeytystiedoin työstä erikoisalalla, jolle olet hakemassa ja muilta erikoisaloilta (Palvelua, josta keskeytystiedot puuttuvat, ei hyväksytä). Palvelut hyväksytään hakuajan alkamiseen asti.

 • JUFO-luokitukseen sisältyvien julkaisukanavien kautta tehdyt tieteelliset julkaisut (julkaisu ja/tai dokumentti julkaistavaksi hyväksymisestä)

 • Motivaatiokirje jokaista hakukohdetta kohtaan, johon haet

 • Tutkintotodistus, jos lääkärin tutkinto on suoritettu ulkomailla

 • Todistus Opetushallituksen yleisestä kielitutkinnosta tai valtionhallinnon kielikokeesta, jos käytät niitä todistamaan suomen kielen taitosi

 • Todistus suomenkielisen perusopetuksen suorittamisesta, jos käytät sitä todistamaan suomen kielen taitosi

 • Tutkintotodistus tohtorin tutkinnosta ulkomailla tai todistus yliopiston voimassaolevasta tohtorikoulutuksen opinto-oikeudesta
  Voit esikatsella hakemustasi ennen lähettämistä. Hakuaikana (2.-13.9.2019 klo 15:00 saakka) voit myös muokata hakemuksesi tietoja ja liitteitä.

NLY kerää palautetta, huolia, murheita, toiveita ja erityisesti kehitysideoita erikoistumisuudistukseen liittyen. Voit olla yhteydessä NLY:n puheenjohtaja Sara Launioon (sara.launio@nly.fi) tai koulutusvaliokunnan puheenjohtaja Sara Kaartiseen (sara.kaartinen@nly.fi).

Eri yliopistojen omat ohjeet:

Muut tiedonlähteet