Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > NLY sai uuden yhdistyssihteerin
Etusivu > NLY sai uuden yhdistyssihteerin

NLY sai uuden yhdistyssihteerin

Miten päädyit NLY:n yhdistyssihteeriksi? 

Bongasin ilmoituksen tästä työstä koulun sähköpostilistalta ja sitä kautta kiinnostuin. Järjestöhallinto sytyttää vanhasta kokemuksesta, samoin viestintä ja totta kai tällainen työpaikka, jossa tapaa siistejä tyyppejä ja pääsee verkostoitumaan tällä kentällä. Kuulosti ihan mun hommalta!

 

Miten työt ovat lähteneet käyntiin?  

Oon viihtynyt todella hyvin. Tuntuu, että oon sopinut tiimiin ja päässyt tekemään hommia omalla persoonallani. Työtehtävät ovat olleet tosi mielekkäitäOon myös taas löytänyt itsestäni uudelleen luovan puolen.  

Ensimmäisen puolen vuoden aikana isohko osa työstä on ollut ongelmanratkaisua ja asioiden selvittelyä, ja on aina palkitsevaa, kun saa jonkun pulman ratkottua oikein. Lisäksi pesti on antanut paljon uusia näkökulmia nuoria lääkäreitä puhuttaviin asioihin ja edunvalvontaan sekä opettanut paljon uutta järjestötyöstä tällä alalla.

Motivaatiota nostaa inspiroiva työyhteisö ja konkreettinen oman työnsä jäljen näkeminen – esimerkiksi virtuaalisten NuoriLääkäriPäivien konkretisoituminen monen kuukauden suunnittelun ja valmistelun päätteeksi oli hieno kokemus. Välillä työflow on niin hyvä, että on haastavaa malttaa keskittyä tarpeeksi muihin velvollisuuksiin koulunkäynnistä lähtien!

 

Mikä erityisesti on innostanut? 

Some ja viestintä, grafiikka ja kaikki visuaalinen näpertely sekä kirjoittaminen.

 

Mitä teit ennen lääkistä? 

Pidin välivuosia, tein töitä ja olin pitkään järjestöhommissa. Oon toiminut Leirikesä ry:llä kuluneet 6 vuotta, ensin kesätöissä ja sitten pari vuotta projektityöntekijänä. Oon toiminut palvelumestarina eli johtamassa leirien tukitoimia, johon kuuluvat esimerkiksi ensiapuvastaavat, mediantuottajat, huoltomiehet ja toimistosihteerit. Alkuvuodesta toimin henkilöstöpäällikkönä, eli järjestin rekryä ja koulutusta kesätyöntekijöille.

 

Onko sinulla jo ammatillisia haaveita tai suunnitelmia? 

Isona haluaisin mahdollisimman taitavaksi ja monipuoliseksi kliinikoksi. Koska olen tehnyt paljon töitä lasten kanssa, olisi kiva tuoda sitä osaamista tälle alalle. Mutta toistaiseksi kaikki on auki ja oon kiinnostunut kaikesta.

 

Miksi nuoren lääkärin kannattaa tehdä järjestötöitä tai osallistua yhteisten asioiden hoitamiseen? 

Siksi, että kaikki hyötyvät siitä. Yhteisöllisyys on älyttömän hauskaa ja tekee ihmiselle hyvää.

Järjestöhommissa tapaa loistavia tyyppejä ja oppii tosi hyödyllisiä taitoja, joita ei saa muualta, mitä voi myös hyödyntää työelämässä. Toisaalta järjestöjen kautta voi osallistua itselle tärkeiden asioiden ajamiseen ja olla hyödyksi itselleen ja ympärillä oleville ihmisille, millä alalla sitten operoikaan. 

 

Teksti ja kuva: Nea Välimäki

 

Kuka?

  • Ella Ihlberg, 23 v 
  • Toisen vuoden medisiinari Helsingin yliopistosta 
  • Syventävät opinnot: aloittamatta.
  • Harrastukset: Liikkuminen. Raudan nostelussa viehättää sisäisen Arnoldin vapauttaminenViime kesänä innostunut boulderoinnista, siinä saa “terveitä palautuksia maanpinnalle” Hyvät leffat ja kirjat, ruoanlaitto. 
  • Lemmikki: Ei vielä, mutta koirakuume jatkunut jo 23 vuotta. 
  • Lääkäriesikuva: Peter BentonTeho-osasto. Fanittaa hahmon kunnianhimoa ja asennetta.