Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Torpan Poika: Torpan Poika Hannu Halila kiittää ja kumartaa
Etusivu > Torpan Poika: Torpan Poika Hannu Halila kiittää ja kumartaa

Torpan Poika: Torpan Poika Hannu Halila kiittää ja kumartaa

Nuoren Lääkärin silloinen päätoimittaja Suvi Vainiomäki kysyi vuoden 2010 lopulla, voisinko ryhtyä lehden kolumnistiksi. Kun tämä lehti on ollut minulle aina hyvin tärkeä, suostuin mielelläni. Olinhan itsekin ollut lehden päätoimittajana vuosina 1991-93; minua ennen päätoimittajana oli Kati Myllymäki ja jälkeeni Johanna Tuukkanen. Sovimme Suvin kanssa, että kirjoitan nimimerkillä. Sellaiseksi valitsin ”Torpan Poika”. Olen lähes koko elämäni asunut Helsingissä Munkinseudulla, jossa koripallo on perinteinen valtalaji. Ja legendaarinen Kalastajatorppa on monille tuttu paikka.

Kun olen samaan aikaan ollut Lääkärilitossa töissä, viimeksi varatoiminnanjohtajana, pidin parempana vaihtoehtona kirjoittaa nimimerkin muodossa. Kolumneissa olen käsitellyt laajasti lääkärikuntaan, lääkärikoulutukseen ja terveyspolitiikkaan liittyviä teemoja, erityisesti uskoakseni nuoremman kollegakunnan ja medisiinarien kannalta kiinnostavia asioita. Kolumnien teemoja on ollut helppo keksiä, enemmänkin vaikeuksia on ollut valita monista aiheista. Ja minulle läheisistä ja tärkeistä aiheista on ollut ilo kirjoittaa. En usko, että mielipiteeni ovat olleet ristiriidassa Lääkäriliiton kantojen kanssa, jotka olen toki tuntenut erittäin hyvin.

Jäätyäni nyt eläkkeelle Lääkäriliitosta huhtikuun alusta olin jo päättänyt, että olisi sopiva vaihe lopettaa kolumnit lehden tämän vuoden viimeiseen numeroon, jossa samalla kerrotaan, kuka kolumnisti on ollut.

Kiitos Pauli Vähämurrolle, niin ikään entiselle lehden päätoimittajalle, mukavasta haastattelutuokiosta ja Taavi Kaartiselle hyvistä kuvista tähän lehteen!

Hyvä ystäväni ja työtoverini Taito Pekkarinen totesi aikoinaan, että lukekaa Nuoresta Lääkäristä, miten asiat oikeasti ovat! Taitohan oli paitsi Lääkärilehden, myös Nuoren Lääkärin päätoimittaja. Ja myöhemmin toimi vielä Seniorilääkärinkin päätoimittajana.

Suuret kiitokset kaikille lehden päätoimittajille hyvästä yhteistyöstä näiden vuosien aikana. Kolumnistin persoona ei ole ollutkaan heidän lisäkseen kovin monen henkilön tiedossa. Nimimerkillä kirjoittamisessa on ollut se hankala puoli, että omista kolumneista ei juuri ole voinut saada palautetta…

Jatkan tämän mainion lehden ahkerana lukijana, lehti minulle NLY:n kunniajäsenenä edelleen tulee.

Useana vuotena olen kirjoittanut vuoden viimeisessä numerossa kolumnin otsikolla ”Toivomuksia Joulupukille”. Paljon olisi toiveita nytkin muun muassa eri ministeriöille ja muille päättäjille annettavista lahjoista!

Mutta nyt kiitollisena toivon kaikille lehden tekijöille ja lukijoille levollista joulun aikaa läheistenne seurassa ja hyvää toivottavasti koronasta vähitellen vapautuvaa tulevaa vuotta 2022!

Hannu alias Torpan Poika 😊

Lue Hannu Halilan haastattelu täältä.