Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Erikoislääkärikoulutuksen pilottihaku on julkaistu!
Etusivu > Erikoislääkärikoulutuksen pilottihaku on julkaistu!

Erikoislääkärikoulutuksen pilottihaku on julkaistu!

Yliopistot ovat vihdoin julkaisseet tiedot alkukeväällä olevasta erikoislääkärikoulutuksen pilottihausta. Tiedot löydät täältä. 

Ensimmäiseen hakukierrokseen osallistuvia aloja ovat akuuttilääketiede, fysiatria, kl. hematologia, kl. mikrobiologia, korva-, nenä- ja kurkkutaudit, lastentaudit, neurologia, nuorisopsykiatria, työterveyshuolto, urologia, verisuonikirurgia ja yleislääketiede. Hakuaika erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen pilottialoille on 1.2.2019-28.2.2019. Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Haussa sovelletaan ensimmäistä kertaa yliopistojen luomaa uutta valintamenettelyä, josta NLY on aiemmin julkaissut täällä

Valintamenettelyyn kuuluu alkupisteytys ja haastattelu. Haastattelut järjestetään pilottialoilla huhtikuussa 2019. Haun tulokset julkaistaan 29.5.2019 ja hakijan tulee ottaa vastaan ehdollinen opinto-oikeus Opintopolussa 12.6.2019 mennessä. Lopullisen opinto-oikeuden saamiseksi hakijan tulee suorittaa 6kk mittainen koejakso alalla. Koejakso tulee aloittaa vuoden kuluessa ehdollisen opinto-oikeuden saamisesta.

Muilla kuin pilottialoilla ensimmäinen uuden valintamenettelyn mukainen haku on syksyllä 2019 ja yliopistot tiedottavat siitä myöhemmin.

Muistathan, että erikoislääkärikoulutuksen ilmoittautumismenettely päättyy 31.12.2018 klo 16:00.