Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Kuka puhuu sinun äänelläsi?
Etusivu > Kuka puhuu sinun äänelläsi?

Kuka puhuu sinun äänelläsi?

Pitääkö vaihtaa työpaikkaa, jos työolosuhteet eivät miellytä? Tätä kysymystä pohtii moni myös tänään, mutta entä jos seuraavassakaan työpaikassa huonot työolosuhteet eivät parane: jatkuva kiire vaivaa ja ylitöistä ei makseta.  

Vaikka on hyvä muistaa, että hyviä työuria löytyy (myös) muualta, ei elämää ole niin helppoa pakata laatikoihin ja siirtää toisaalle. Puolison työllistyminen toisella paikkakunnalla ei välttämättä ole itsestään selvää ja ystäviä ei ainakaan voi pakata muuttolaatikoihin.  

Parempien työolosuhteiden perässä ei onneksi ole välttämätöntä muuttaa, vaan muutoksia voi tehdä myös oman työpaikan sisällä. On toisaalta myös paljon asioita, joista neuvotteleminen työnantajan kanssa vaatii isompia hartioita ja suurempaa joukkovoimaa.  

Alkaneena vuotena meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa. Keväällä on Nuorten Lääkärien Yhdistyksen vaalit ja syksyllä Lääkäriliiton vaalit. Näissä vaaleissa ratkaistaan, ketkä neuvottelevat seuraavat työehtosopimukset ja mitkä epäkohdat tuodaan neuvottelupöytiin.  

Sinulla on mahdollisuus ja melkeinpä velvollisuus äänestämällä kertoa, kuka ehdokkaista on kanssasi eniten samaa mieltä ja minkä ryhmittymän teemat koet tärkeiksi. Uskon, että sinua edustaa paremmin itsesi kaltainen nuori medisiinari/vastavalmistunut/erikoistuva/hiljattain erikoistunut lääkäri kuin eläkeikää lähestyvä seniorikollega.  

Nuorten Lääkärien Yhdistyksen unelma on hyvä lääkärin arki. Potilaille parhaassa järjestelmässä myös lääkärit voivat työssään hyvin. Toivottavasti löydät ehdokaslistoiltamme sinulle sopivan ehdokkaan – tai asetut itse ehdolle! 

Järjestöaktiivina pääsee eturivin paikoilta kuulemaan terveydenhuoltojärjestelmän muutoksista ja kaavailluista uudistuksista. Moni lakiluonnos on lausuntokierrokselle lähtiessään raakile. Meidän täytyy osoittaa lakiluonnoksen heikkoudet ja esittää korjausehdotukset, jotta laki ottaisi toteutuessaan huomioon myös sinut; koulutuksen, erikoistumisen ja hyvän lääkärin arjen.  

Järjestöaktiviteetti vie aikaa, mutta antaa myös paljon. Toiminnassa tapaa upeita ihmisiä, joilla on ajatuksia, ideoita ja visioita paremmasta terveydenhuollosta ja sujuvammasta työstä. Tänä vuonna on monta mahdollisuutta lähteä mukaan NLY:n toimintaan. Pienin ja tärkein askel on kuitenkin äänestää itsesi kaltaista ehdokasta, jotta sinun äänesi kuuluisi lääkärikunnassa! 

Avainsanat: