Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Lääketieteellisessä nollatoleranssi syrjinnälle
Etusivu > Lääketieteellisessä nollatoleranssi syrjinnälle

Lääketieteellisessä nollatoleranssi syrjinnälle

”On ihan selvää, että emme hyväksy lääketieteellisessä tiedekunnassa minkään ihmisryhmän syrjintää. Jos opiskelija kohtaa syrjintää, tulee hänen kertoa siitä opettajille tai tiedekunnan johtoon”, sanoo Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opetuksesta vastaava varadekaani Tiina Paunio. 

Mikäli syrjinnän epäily herää, tiedekunta lähtee selvittämään asiaa tiedekunnan sisällä tai yhteistyössä terveydenhuolto-organisaation kanssa. Paunio muistuttaa, että myös yliopiston arvoissa tasa-arvoisuus, yhdenvertaisuus ja moniarvoisuus ovat keskiössä, ja tiedekunta toimii näiden arvojen pohjalta ja hyväksi. 

”Pari vuotta sitten saimme ilmoituksen syrjinnästä ja puutuimme siihen heti kuulemalla opiskelijoita, käymällä läpi ohjeistuksemme ja arvomme tiedekunnan johtoryhmässä, HUSin johtoryhmässä ja HUSin ja yliopiston toimikunnassa”, Paunio kertoo. 

”Näitä asioita tulee jatkossakin pitää aktiivisesti esillä yhteisissä tilaisuuksissa, esimerkiksi henkilöstön tilaisuuksissa, sillä haluamme oikeasti toimia arvojemme mukaisesti.” 

Paunio rohkaisee opiskelijoita kertomaan epäasiallisesta käytöksestä. ”Opetusvaradekaanina toivon, että mikäli opiskelija kohtaa opetuksessa tai tiedekunnan toiminnassa syrjintää, hän ottaa yhteyttä opettajaan tai tiedekunnan johtoon, jotta voimme puuttua asiaan.” 

 

Teksti: Minna Lehtisalo

Lue myös: Pääkirjoitus: Miksi tästä puhutaan? sekä Kohti tasa-arvoisempaa huomista