Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Miten kirjoittaa juttu vuosijuhlista, joita ei vielä ole ollut? 
Etusivu > Miten kirjoittaa juttu vuosijuhlista, joita ei vielä ole ollut? 

Miten kirjoittaa juttu vuosijuhlista, joita ei vielä ole ollut? 

Lauantaina 4.11. kunhan vain lintuinfluenssapandemia jättää tulematta*, juhlitaan NLY:n 95-vuotista taivalta Helsingissä. Nuori Lääkäri-lehden painatusaikataulullisista syistä riemuisaa pöhinää juhlista on tarve saada jo tähän numeroon, joka ilmestyy siis ennen koko tilaisuutta. Näitä rivejä kirjoittaessa on vielä kesäisen lämmin elokuun ilta, mutta nyt on aika siirtyä hetkeksi jo tulevaisuuteen ja sellaiseen hetkeen, jossa aurinko lähinnä vilkuttaa horisontista ennen painumista mailleen. Kuvituksena on otoksia NLY:n 90-vuotispidoista. 

Lauantaina 4.11. juhlitaan NLY:n 95-vuotista taivalta Helsingissä 

Taustaa: Nuori Lääkäri-yhdistys juhlii vuosijuhliaan aikuisen maltillisesti viiden vuoden välein, joten synttäreiden kunniaksi on viimeksi pynttäydytty pönöttämään vuonna 2018. Näitä juhlia varten on valittu päävastuuhenkilöksi Rebekka Laitinen NLY:n hallituksesta jo vuoden 2022 puolella ja kokoon kutsuttiin vapaaehtoisista koostuva järjestäjäryhmä. Järjestelykoitoksen WhatsApp-ryhmä on perustettu 13.2.2023. Maantieteellisesti edustusta tiimissä on laajasti ja kokouksiin on osallistuttu milloin töistä ja mökiltä. Asioita juhlien eteen on sorvattu kasalle erinäisillä kokoonpanoilla zoomissa ja ajoittain myös paikan päällä lukuisia kertoja. 

Käydäänpä sitten läpi asioita, joita voidaan ennakoida enemmän tai vähemmän varmasti tulevista kemuista. 

Miljöö ja visuaalit: Nämä kuohukinkerit tullaan viettämään Scandic Grand Centralissa Helsingin ydinkeskustassa. Paikassa tulee ehdottomasti olemaan lattiat ja katto. Useampia kehuja keskeisestä sijainnista tullaan jakelemaan, kun myös Helsingin ulkopuolelta on helppo saapua. Vieraat näyttävät kauniilta ja komeilta ja päällä on pitkiä mekkoja ja frakkeja. Illan edetessä saattavat siellä täällä vilahtaa konjakkikorvat jos toisetkin. 

Ruoka ja juoma: Tarjolla tulee olemaan kolme ruokalajia, joiden makua pääsee hymistelemään pöytäseurueen kesken. Halukkaille kaadetaan myös käyttämällä kypsyteltyjä juomia ja ehkä jokunen tislekin saattaa lasiin päätyä. 

Ohjelma: Puheita pidetään, ansioituneita kiitellään, vanhoja muistellaan ja tulevaa visioidaan. Yleisö muistaa hymyillä puhujille myös puheen aikana. Musiikkiesitykset saavat jälleen toivomaan, etteivät viulutunnit olisi jääneet kolmosluokalla.  

Seura: Seura on luonnollisesti parasta mahdollista! NLY:n puheenjohtaja Riku Metsälää jotakuinkin mukaillen: ”Pidetään rennot kemut, joissa omat jäsenet pääsevät juhlimaan.” Tavoitteena on, että kalaasit olisivat jäsenistön näköiset, joten pölytä sinäkin vujurytkyt kaapinnurkasta ja lähde juhlimaan!  

Miten pääsen mukaan? 

Ilmoittautuminen on viime metreillä (mikäli paikkoja vielä riittää) lehden ilmestyessä, joten alahan jo painua kohti sähköpostiasi tai NLY:n somea, jonne koko jäsenistölle osoitettu kutsu on kiirinyt. Paikan päälle saapuminen on ainut keino ottaa selvää, pitävätkö mitkään yllä olevat ennustukset paikkansa ja tietysti myös toistumaton tilaisuus päästä juhlistamaan 95-vuotiasta NLY:tä. 

Juhlissa nähdään!  

Vujutiimin puolesta, 

Kristiina Karikko 

*Toivon äärimmäisen lujaa, että tämä vitsi ei vanhene huonosti